Dra och släpp aktiviteter

4. Dra och släpp aktiviteter

Det mest uppenbara sättet att ändra tiden för en aktivitet är att trycka på den och sedan ändra start- och sluttiderna i detaljvyn. Men det finns ett mycket enklare sätt.

Tryck och håll kvar fingret på aktiviteten istället, så börjar den strax att pulsera och du kan sedan flytta den precis som du kan flytta ikonerna på hemskärmen. Du kan också dra i de små handtagen i över- och underkant för att ändra längd på aktiviteten.

Be Siri lägga till eller ändra en aktivitet

5. Be Siri lägga till eller ändra en aktivitet

Om du vill lägga till en ny eller ändra en existerande aktivitet utan att behövs trycka något alls kan du be Siri om hjälp.

Säg till exempel ”lägg till en aktivitet” eller ”flytta mitt möte klockan 12:00” så tar Siri hand om resten, och frågar dig om all extra information som krävs (till exempel när mötet ska vara efter flytten).

Dela en kalender med en kompis

6. Dela en kalender med en kompis

Med bara ett par tryckningar kan du låta en annan Icloud-användare se och, om du vill, redigera någon av dina kalendrar. Men var ska du trycka?

Börja med att trycka på Kalendrar längst ner i mitten för att få fram en lista över dina olika kalendrar.
Nu bör du se små info-knappar bredvid varje kalender. Tryck på en av dessa och sedan på Lägg till person under Delad med, nära toppen.
Skriv in din väns Icloud-adress.

Valet att dela dyker bara upp för Icloud-kalendrar, så bli inte förvånad om det saknas om du även har till exempel Google- eller Yahoo-kalendrar. Men å andra sidan har Google exempelvis sina egna inställningar för att dela kalendrar.