Monument Valley

Monument Valley 2

50 kronor
Går du igång på korta upplevelser där fantastisk estetik möter genial speldesign lär du inte hitta något bättre än Monument Valley och dess uppföljare. Här gäller det att lösa kluriga pussel ur ett isometrisk perspektiv, något som visserligen aldrig är extremt utmanande men som lär engagera dig ända fram till slutet.

Ladda ner från App Store här


The Room

The Room

Pris: 10 kronor
Pusselspel är alltså grejen på App Store, tro inget annat. The Room är ett av de allra mest finurliga, och har redan blivit något av en modern klassiker. Som titeln antyder utspelar sig det i ett rum, där du behöver lösa en avancerad mackapär för att ta dig ut. När du är klar med det första spelet är det bara att hoppa på någon av uppföljarna.

Ladda ner från App Store här


Device 6

Device 6

Pris: 40 kronor
Få mobilspelsutvecklare har hittat en lika passionerad skara fans som Malmöbaserade Simogo. Fullt förståeligt, de allra flesta av stutdions titlar håller skyhög nivå. Vilket som är bäst är svårt att säga, men Device 6 ligger nära till hands. Spelmekaniken kan förklaras som en slags interaktiv bok, med fullkomligt lysande berättande. Ett måste för alla som gillar udda koncept.

Ladda ner från App Store här


Downwell

Downwell

Pris: 30 kronor
Downwell ser kanske inte mycket ut för världen med sin extremt simpla grafik, som för tankarna tillbaka till NES-tiden. Men låt er inte luras, spelmekaniken är genialisk på ett sätt som få andra spel kommer i närheten av. Efter att Downwell lanserades och gjorde storsuccé på Appstore anställdes utvecklaren av Nintendo. Det säger egentligen allt om hur bra det här faktiskt är.

Ladda ner från App Store här


Mario Run

Super Mario Run

Gratis att ladda ner, 109 kronor för hela spelet. 
Vår käre Super Mario behöver knappast någon närmare presentation. Nintendos klassiska rörmokare har som bekant hängt med sedan NES-tiden, och har medverkat i otaliga klassiker genom åren. Super Marios Iphone-debut är kanske inte lika fantastiskt bra som de bästa spelen i serien, men ändå klart värt den hundralapp det kostar. Här springer du helt automatiskt, och behöver enbart tänka på att hoppa i rätt ögonblick. Enkelt men väldigt välgjort.

Ladda ner från App Store här