Super Hexagon

Super Hexagon

Pris: 30 kronor
Visuellt sett är Super Hexagon inte det mest avancerade på IOS, men under den sparsmakade ytan döljer sig ett av de mest beroendeframkallande spelen någonsin. Utmaningen är skyhög, nostalgikänslorna är på sina plats och belöningen när du väl lyckas bemästra det är stor. Ett givet köp.

Ladda ner från App Store här


Build a boat

You Must Build a Boat

30 kronor
Som titeln antyder handlar You Must Build a Boat om att bygga en båt. Det gör du genom att spela ett Candy Crush Saga-influerad pusselspel där målet är att kombinera färgade symboler med varandra. Utvecklaren Eighty Eight Games drar sig inte för att skämta om pusselgenren till mobiltelefoner, och det finns gott om pikar till nämnda Candy Crush Saga. You Must Build a Boat klarar dock av att stå på helt egna ben och är rent av ett av de bättre spelen i genren du kan hitta.

Ladda ner från App Store här


Witness

The Witness

109 kronor
The Witness är ett av de dyrare spelen på listan, men så får du också rejäl valuta för slantarna. Det här är nämligen det kanske smartaste pusselspelet sedan Tetris, och dessutom förlagt i en fantastisk värld som kommer att hänföra dig. I likhet med nämnda Inside passar det väl egentligen bäst på en större skärm, men nåväl – fördelarna med att ha den här pärlan i fickan väger ju upp.

Ladda ner från App Store här


world of goo


World of Goo

50 kronor
World of Goo kan enkelt beskrivas som ett pusselspel där du ska bygga broar med hjälp av söta små figurer. Visuellt är det bedårande vackert, och som alla bra pusselspel börjar det enkelt för att sedan bli allt mer komplicerat ju längre du kommer. Ett av de mest hyllade spelen på Appstore någonsin.

Ladda ner från App Store här


Altos

Alto’s Adventure

40 kronor. 
Vid sidan av pusselspelen är endless runners den mest frekventa genren på App Store. Den bygger på att du på något sätt ska ta dig så långt som möjligt på en nivå och undvika att stöta ihop farliga fiender eller andra hinder. Oftast handlar det om rätt fantasilösa titlar men ibland – som i fallet Alto’s Adventure – skapas det spelmagi. Mekaniken är traditionell och utmaningen inte vidare hög, men både spelkontroll och den grafiska stilen är värda att hissa till mobilspelshöjderna flera gånger om.

Ladda ner från App Store här