Att hitta bra spel på IOS är lite som att leta efter en nål i en höstack. Det finns hur mycket som helst att välja mellan, men det allra mesta är knappast värt din tid. I den här listan har vi fokuserat på spelen som faktiskt är bra på riktigt, och inte bara fungerar som flyktig förströelse på vägen till jobbet eller skolan. Så hur mycket vi än är beroende av Clash of Clans, Pokémon Go och Candy Crush Saga så platsar de inte här. 


hitman

Hitman Go
20 kronor

Hitman är ju som bekant en lysande spelserie, som har en hel del år på nacken. Och mobilversionen gör faktiskt Hitman rättvisa. Upplägget påminner en hel del om Fia med knuff och tonvikten ligger på problemlösning. På den punkten skiljer sig det en hel del från de mer påkostade konsolspelen i serien, men det gör också att Hitman Go fungerar väldigt bra i mobilen.

Ladda ner från App Store här

Läs också: Bästa knepen för att maxa Super Mario Run


plagueinc

Plague Inc.

10 kronor
Sjukdomar är ju sällan särskilt roligt, åtminstone inte i verkliga livet. Däremot blir det en annan sak om man bygger ett helt spel kring ämnet. I lysande Plague Inc. gäller det kort och gott att försöka smitta så många människor som möjligt. Här behöver du dra nytta av bland annat flygtrafiken för att ditt virus ska spridas effektivt över hela jordklotet, samtidigt som du ska undvika vacciner och annat som kan sätta stopp för dina lömska planer.

Ladda ner från App Store här


Kingdom

Don't Starve: Pocket Edition

50 kronor
Don't Starve är en titel som talar för sig själv: Det handlar helt enkelt om att inte svälta ihjäl. Vilket är lättare sagt än gjort, med tanke på att du befinner dig i en råkall och ogästvänlig värld, fylld av elaka djur och andra faror. Den höga utmaningen till trots är det här ett spel som tål att spelas om och om igen.

Ladda ner från App Store här


framed

Minecraft: Pocket Edition

Pris: 75 kronor
Spelsuccén Minecraft känner väl de flesta till, men även om du har spelat det i timmar på datorn lär du uppskatta mobilversionen. Visserligen påminner den en hel del om sin förlaga, men bara en sådan sak som att du nu kan ta med dig Minecraft överallt är värt den lite höga prislappen. Lär hålla dig sysselsatt i evigheter.

Ladda ner från App Store här


Rayman

Rayman: Fiesta Run

Pris: 30 kronor
Plattformshjälten Rayman är kanske inte lika välkänd som sin uppenbara förebild Super Mario men har ändå hunnit medverka i en rad kvalitativa titlar. Rayman: Fiesta Run är en av hans mer simpla roller – här springer han nämligen framåt per automatik och det enda du behöver göra är att se till att han hoppar vid rätt ögonblick. Grafiken är riktigt snygg för ett spel till mobiltelefoner och dessutom finns det mängder av välgjorda banor.

Ladda ner från App Store här


Inside

Inside

Pris: 75 kronor
Okej, även om Inside är allra bäst på en större skärm, och med en handkontroll är den här versionen helt klart köpvärd om IOS är ditt enda alternativ (eller om du vill ta med dig Inside överallt). Kort förklarat är det här ett tvådimensionellt plattformsspel, där du tar rollen som en pojke under flykt från ett slags koncentrationsläger. Riktigt välskrivet, otäckt och vackert.

Ladda ner från App Store här