Skydda din dyrgrip

Ett rejält skal är helt nödvändigt när du tar med telefonen ut i vildmarken. Välj helst ett skal med ”militärklassat” skydd. Tillverkare som Otterbox, Lifeproof, Griffen och Trident gör alla olika mer eller mindre extrema skal.

En del av dessa har stöd för touch id, men om du inte drar dig för att bli smutsig om händerna lär det ändå inte funka optimalt och då är det bättre att satsa på det bästa skalet och helt enkelt stänga av lösenordet eller byta till pinkod medan du är ute – sannolikheten att någon obehörig försöker ta sig in medan du ligger i och trynar i tältet är nog inte så stor.

Hitcase Pro
Hitcase Pro skyddar Iphone mot både stötar och vatten och har ett inbyggt fäste för extraobjektiv så att du kan ta bättre foton.

Ska du vara nära vatten är det närmast ett måste med vattentätt skal. Hitcase tillverkar till exempel ett skal som förutom att vara vattentätt har inbyggda extraobjektiv och ”förvandlar Iphone till extremsportkamera”.

Tänk på att ”vattentålig”, ”stänksäker” och liknande inte betyder vattentät på riktigt. Det ska stå vattentät och helst ska den vara certifierad med IP67, som betyder att den tål att sänkas i en meter vatten i en halvtimme, eller IP68 som betyder ännu mer vattentät.

Lycka till

Vi har bara skrapat på ytan i alla tillbehör du kan köpa till Iphone som gör den till en bättre hjälpreda ute i naturen. Vi hoppas att vi har visat att teknik och natur hör ihop och att Iphone kan komplettera kängorna, ryggsäcken och tältet och bli en trogen kamrat där ute.