Om du bara behöver översätta texter gör du det enklast genom att använda en tjänst på nätet. Det finns en hel del att välja mellan men nämnda Googles är allmänt välansedd. Så att använda den är ingen dålig idé.

Menar du istället att du vill kunna översätta allting som visas i Safari behöver du någon form av tillägg. Det finns en handfull olika att ladda ner. Translate Safari har inte uppdaterats på ett tag men fungerar bra.

Ett annat alternativ är att använda Googles webbläsarknappar. De fungerar lite annorlunda men kan passa ditt behov. Kika här för att se hur det verkar. För att aktivera dem drar du bara länken till din bokmärkesrad. Sedan klickar du på den för att översätta aktuell sida.

Är du inte frälst vid Safari kan du dessutom överväga att använda Google Chrome istället. En av fördelarna med den webbläsaren är just översättningsfunktionen som är inbyggd och finns tillgänglig hela tiden.

En av de starkaste funktionerna i Googles webbläsare Chrome är möjligheten att få en direkt översättning. I Safari får du ladda ner ett insticksprogram eller använda webbtjänster.