Att piratkopierad programvara sprids illegalt på Internet är väl inget nytt vid det här laget, och Apples program är ju knappast ett undantag. Därför höjde nog ingen på ögonbrynen när rapporter om att Intel-versionen av OS X sprids på nätet började komma in. Intel-versionen av OS X, av vissa kallad OSx86, är alltså det operativsystem som Apple gjort tillgängligt för utvecklare som vill hinna förbereda sina program innan de första Macarna med Intelprocessor kommer ut på marknaden. Apples intentioner är att OS X endast ska fungera på äkta Macar, men någon sådan med Intelprocessor har alltså inte släppts ännu.

Däremot har Apple byggt en temporär modell, en Powermac G5 där PowerPC-processorn är utbytt mot en Pentium 4, som utvecklare kan hyra. Den datorn är i princip en vanlig pc, vilket också innebär att den nu cirkulerande OS X-versionen alltså även kan köras på andra datorer så länge ett antal tekniska krav uppfylls. Det har fått som följd att det i vissa kretsar blivit lite av en sport att försöka installera OS X på pc-datorer, och de videofilmer som dokumenterar tilltagen har rönt stor popularitet.

Apple är dock inte smickrade, utan tar nu i med hårdhandskarna mot spridningen av filmerna. Ett antal sajter – även seriösa nyhetssajter – som publicerat filmer eller länkar till filmer där OS X körs på pc, har nu fått order från Apple om att plocka bort länkarna. Bland de drabbade sajterna finns franska MacBidouille, som kritiserar Apple för att vara onödigt aggressiva. “Apple kunde helt enkelt ha bett oss att ta bort länkarna, i stället för att genast hota med juridiska åtgärder”, står det i ett meddelande på sajten.