6. Snabba inställningar

Om du är inne i en app och vill komma åt dess inställningar kan du använda Siri för att ta en genväg dit. Aktivera Siri och säg ”inställningar” så hoppar du automatiskt direkt till inställningar för just den appen. Många färre klick och sparar en hel del tid.

Fixa fel

7. Fixa fel

Om Siri har svårt att förstå ett visst ord men fattar allt annat i något du bett om kan du rätta den. Tryck en gång på det inlästa kommandot så dyker tangentbordet upp och du kan redigera precis som i andra textfält. Du kan behöva skrolla upp till kommandot om det första, felaktiga, svaret tar upp för stor plats. När du är färdig trycker du på Klar.

Missa inte: “IOS 9.3 är det mest stabila IOS på länge”

Geobegränsade påminnelser

8. Platsstyrda påminnelser

Du kan be Siri påminna dig om olika saker, och inte bara rena påminnelser som du själva måste kolla upp utan även påminnelser med notiser. Du kan till exempel säga ”påminn mig att gå på föräldramöte på torsdag 16:30” så får du en påminnelse just den tiden. Men visste du att Siri även förstår platsrelaterade notiser? Du kan till exempel säga ”påminn mig att tvätta när jag kommer hem” eller ”påminn mig att köpa mjölk när jag går från jobbet”. Platserna du pratar om måste finnas i kontaktlistan. Säger du ”hem” eller ”hemifrån” måste du ha en hemadress som Siri förstår i dina uppgifter, och säger du namnet på en kontakt måste hen också ha en adress.

9. Håll ett privat samtal med Siri

Innan IOS 8 fanns en inställning för att aktivera Siri genom att hålla din Iphone mot örat och prata som du pratar i telefon. Den har nu försvunnit, men möjligheten att prata med Siri på det sättet har inte försvunnit. Tryck fram Siri och håll mobilen mot örat som om du pratade i telefon och vips byter den från stora högtalarna till telefonhögtalaren och du slipper störa andra med Siris svar.

Missa inte: Första titten: Här är Siri på svenska - och hon talar bättre än väntat

10. Spara till Evernote

Om du använder Evernote finns det ett smart knep för att använda Siri för att väldigt snabbt spara tankar och anteckningar till molnet. Du börjar med att skapa en ny kontakt som du kallar Evernote eller något annat. Sedan lägger du till din Evernote-mejlboxadress som mejladress i kontakten. Den hittar du i Evernotes inställningar under Account Summary. När du vill skicka något säger du bara ”Mejla Evernote” och komponerar ett snabbt mejl med Siri som sedan hamnar direkt i din standardbok i Evernote.

Sök på mejl

11. Sök efter mejl

Siri kan hjälpa dig att hitta ett mejl och läsa upp det för dig. Du kan säga till exempel ”Hitta mejl från Anna Müller” och strax berättar Siri hur många mejl du har från personen. Då kan du fortsätta genom att säga ”Läs upp det senaste” och så gör Siri det. Du kan också söka efter mejl som handlar om olika saker (”hitta mejl om möte”) eller mejl från en viss dag (”hitta mejl från igår”).

Sida 2 / 3

Innehållsförteckning