Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Apple har haft svårt att hålla några detaljer om sina nya produkter hemliga fram till lansering och när det gäller Iphone 7 visade det sig att i stort sett alla rykten stämde. Apple hade bantat bort hörlursuttaget, tagit bort den fysiska hemknappen och gjort mobilen vattentålig.

Missa inte: Iphone 7 mer vattentät än Apple påstår – klår Galaxy S7

Utseendemässigt är Iphone 7 nästan identisk med Iphone 6S. Antennbanden har flyttats till telefonens kanter, vilket inte stör designen på samma sätt som tidigare, och höljet kring kameralinsen är mer strömlinjeformat. Telefonerna vi testar (en rosa Iphone 7 och en guldfärgad Iphone 7 Plus) är dock lika hala som den Iphone 6S vi burit i silikonskal den senaste tiden. Och designen med en utstickande kamera på baksidan gör att vi inte gärna lägger en Iphone 7 "naken" på rygg på bordet. Men konstruktionen överlag känns väldigt gedigen.

Hej då, hörlursuttaget

Den detalj som upprört flest människor är utan tvekan att Apple valt bort analogt 3,5-millimetersjack. Apple menar att framtiden är trådlös, och visst håller vi med. Och visst borde detta underlättat när Apple gjort sin nya modell vattentålig. Gissningsvis är många hörlurstillverkare sura på Apple just nu, men det medföljer en liten diskret adapter så du kan lugnt fortsätta att använda dina gamla trådade hörlurar. Och det kommer säkerligen att poppa upp fler hörlurar med lightningkontakt.

Missa inte: Det ersätter hörlursuttaget på Iphone 7 – se när telefonen skruvas isär

Det stora problemet är att det blir problematiskt att ladda Iphone 7 samtidigt som du lyssnar på musik via lightningporten. I alla fall till dess att det dyker upp smidiga adaptrar som löser problemet.

Missa inte: Bästa hörlurarna som fungerar tillsammans med Iphone 7 och Iphone 7 Plus

hörlurar iphone 7
Med den medföljande adaptern kan du koppla in dina gamla trådade lurar analogt.