En av flera företag som erbjuder IphonereparationAlternativ 3: Iphonereparation på postorder

Många större reparationsfirmor tar även emot trasiga telefoner via posten. Då gör du oftast en bokning på nätet, packar in telefonen tryckt och skickar iväg den med ett beställningsnummer och returadress.

Phonehero.se och Fixmyphone.se är ett par exempel på butiker. Priserna varierar en del och även kostaden för leveransen. Båda dessa har både postorderreparationer och reparation i butik.

Vi har inte hört något negativt om någon specifik butik, men är du nervös över att skicka iväg din telefon är det här kanske inte det bästa valet.

Alternativ 4: Få Iphone reparerad i hemmet eller på kontoret

Flera av de här butikerna har även en hemservice där en reparatör kommer hem till dig eller till din arbetsplats och reparerar telefonen medan du väntar. Till exempel kan Phonehero.se göra det i ett antal svenska städer, och det blir faktiskt billigare än i butik eftersom företaget både bjuder på utkörningen och det räknas som en hushållsnära tjänst för RUT-avdrag.

Förutom att det går fortare än någon annan metod kan det vara skönt att slippa lämna ifrån sig mobilen och så sparar du din egen tid. Nackdelen är att om reparatören upptäcker att felet är värre än bara skärmen så blir du utan utbytt skärm och måste förmodligen betala för leveransen i alla fall.

Ifixit-guide

Fakta

Skärmen på Ipad är oftast lättare att fixa än den på Iphone då det går att byta bara glaset och lämna själva skärmpanelen. Det kostar en knapp tusenlapp hos de flesta servicefirmor. Välj gärna en auktoriserad verkstad om du vill vara säker på att utbytesglaset håller samma kvalitet som originalet.