Fråga: Finns det någon jailbreak till Apple tv 3 numera eller är det bara och vänta och hoppas fortfarande? - jokke1

Svar: När det här skrivs är status att det inte går att låsa upp en tredje generationens Apple TV. Sannolikt är det tyvärr också så att du kan sluta hoppas. Entusiasmen för projektet verkar ha svalnat betänkligt.

Är Apple tv 3 jailbreakad?

Om du köper en Apple TV idag kan du inte läsa in egen mjukvara i den. Det är däremot möjligt om du köper en begagnad från förra eller förrförra generationen.

För de tidigare versionerna gick det ganska kvickt att få till en öppning tack vare en lucka i uppstartsprocessen. Apple försökte stänga hålet men trots en hel del katt- och råttalek lyckades de aldrig riktigt helt låsa generation två. Men tydligen lärde de sig en hel del och tog med sig lärdomarna till uppföljaren.

Missa inte: Släpp lös kraften i din Apple TV med jailbreak

Är du intresserad på en mer teknisk nivå finns en bra video från Jailbreakcon 2014. Du kan kika på den . Den är ganska teknisk men ger en bra känsla för hur knepigt det faktiskt är.

Missa inte: Då släpps Apple TV 4

Vill du hålla koll på hur det går kan du fortsätta läsa MacWorld. Du kan också kika på hemsida med jämna mellanrum. De säljer en lösning för de gamla enheterna och har varit väldigt aktiva i arbetet med att öppna upp generation tre.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!