Fråga: Som en tok drog jag ut Icloud Drive från favoriter i Finder för att jag trodde den skulle hamna på Skrivbordet. Men det gjorde den inte. Hur får jag tillbaka den i Finder? - brommy

Hur får jag tillbaka Icloud Drive i Finder?Svar: Att tappa bort genvägar i Finder är lätt gjort. Lyckligtvis har Apple gjort det ganska enkelt att få tillbaka alla standardgrejer. Det enda du behöver göra är att markera vad du vill se i sidofältet.

Börja med att aktivera Finder. Gå sedan upp till menyn med samma namn och välj Inställningar. Markera fliken Sidofält. Här har du en lista över alla de vanliga komponenterna som Apple skickar med i OS X. Bland dem hittar du Icloud Drive. Kryssa för de du vill ha.

Tappar du bort sådant du installerat själv får du ingen hjälp på det här sättet. Då får du leta upp var mappen ligger helt manuellt. Det kan du göra genom att knappa in namnet i Spotlight.

Tryck på förstoringsglaset uppe till höger för att aktivera sökfunktionen. Skriv in namnet på den katalog du letar efter. När du ser den i listan markerar du den med cmd-knappen nedtryckt. Då visas sökvägen nere till höger.

Om du, för övrigt, undrar var Icloud Drive håller till på hårddisken så hittar du den under ~/Library/Mobile Documents. Det är en yta som Spotlight normalt inte tittar i, vilket är orsaken till att Icloud Drive inte dyker upp vid en sökning.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!