Apple Insider skriver att Ipad mini kommer att få större skärm, från 7,9 till 8,3 tum. Storleken på själva Ipad kommer dock inte att påverkas, då ramen runt skärmen blir smalare samt att hemknappen försvinner. Detta enligt en analytikern Ross Young som twittrade om detta igår (26/7).

Det har florerat rykten att den kommande Ipad mini skulle ha en hemknapp, men nu pekar det mesta mot att den kommer att få liknande design som Ipad Air 4, det vill säga ingen hemknapp men Touch ID eller Face ID.

Det råder fortfarande olika bud om den får ett A14 eller A15-chip. Däremot råder konsensus om att lightning-porten skrotas till förmån för usb-c.

Ipad Mini generation 6 kan få A15-chipp

Apple filar för fullt på sjätte generationens Ipad Mini och förhoppningsvis kommer den nya modellen att lanseras inom några månader.

Enligt 9to5Mac har den nya modellen kodnamnet J310 och bland nyheterna kan nämnas ett kraftfullt A15-chipp och en Smart Connector som gör det möjligt att koppla in diverse tillbehör.

Dessutom sägs det bli tal om usb-c i stället för lightning, en förändring som redan genomförts i Ipad Pro och Ipad Air.

Läs mer: Ryktesmakarna bakom alla Apple-läckor

Sedan tidigare ryktas det att skärmen blir snäppet större än i den nuvarande modellen, närmare bestämt någonstans mellan 8,4 och 9 tum.

Om skärmen blir större än i dagsläget lär hemknappen försvinna, något som i sin tur innebär att Touch ID byggs in i strömknappen.

Andra nyheter som det ryktas om är 5g-stöd, bättre högtalare och kompatibilitet med Apple Pencil. Stöd för den nya bakbelysningen mini-led lär emellertid dröja till nästa uppgradering.

Sjätte generationens Ipad Mini släpps troligtvis i tre färger, närmare bestämt svart, silver och guld.

Pris och release i Sverige

Det finns ännu inga uppgifter om pris eller release i Sverige, men troligtvis kommer Ipad mini generation 6 att släppas senare i år, 2021.