Fråga: Ska äntligen köpa ny dator och är intresserad av Imac 27", men är den på gång att ersättas av en ny version? - Lester Holmberg

Svar: Det här är en väldigt vanlig fråga. Egentligen är den felställd. Vad du bör fundera över är om du behöver en ny dator just nu. Klarar du dig med den du har finns egentligen inget skäl att byta. Och har du nya behov är det ju inte rätt att vänta.

Ska jag köpa Imac nu eller väänta?

Det är aldrig roligt att köpa en produkt precis innan det kommer en ny. Men väntan kan också bli väldigt lång. Ibland kan det dröja år utan att någonting händer.

En dator du köper i dag blir varken sämre eller långsammare om det kommer en ny version i morgon. Vad du missar är sannolikt en lite vassare processor. Att Apple släpper en helt ny modell av Imac vid nästa uppdatering är inte troligt.

Glöm heller inte att det är vilda tider på valutamarknaden. I samband med en uppdatering kan priset justeras uppåt. Eller för all del nedåt om vindarna vänder åt andra hållet.

Allt det här sagt är bästa tipset att hålla koll på MacWorlds köpguide. Just Imac gäller att en ny version i snitt kommer en gång om året. Men det har varit längre mellan uppdateringarna på senare tid.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!