itunes

1. Itunes vet bäst
Itunes har alltid trott att det är mycket bättre än dig på att hålla ordning på dina filer. Normalt sett drar du några låtar till programmet och det sorterar dessa på sitt eget sätt, förutsatt att alla id3-taggar är korrekta. Det funkar ibland, men testa att lägga till en cd med olika artister på olika spår och vips har du en rejäl röra. Du kan stänga av automatisk hantering, men då måste du själv flytta filer och hålla ordning, samtidigt som du ser till att Itunes har de i sin databas.

2. Itunes är ett blindstyre

I resten av systemet används Spotlight för att skapa dynamiska listor och hålla ordning på saker. Du behöver väldigt sällan fylla i saker på egen hand. Men Itunes kan fortfarande inte ens se nya låtar eller filmer på hårddisken utan att du manuellt drar och släpper dem på programmet. Hur svårt hade det varit att integrera Spotlight i programmet så att du aldrig behöver lägga till något utan automatiskt ser all media du har?

Men Itunes ska inte endast få skit – det är, på ett vis, kopplat med Spotlight. Du kan exempelvis söka upp låtar och få träffar i Itunes. Dock måste dessa redan vara manuellt inlagda i programmet.