Fråga: Jag funderar på att köpa en Xbox One och vet inte om jag ska köpa en med eller utan Kinect. Kan jag koppla in en Kinect till min Imac och använda den där också för att styra datorn? - Daleblo

Svar: Den version av Kinect du får till Xbox One fungerar inte rakt upp och ner med någon dator. Med en adapter kan du ansluta den till en pc. Du kan också köpa den separat som Kinect for Windows v2.

Kan jag använda Kinect på Mac?

Även om du tekniskt kan koppla in en Kinect till din Mac och ordna drivrutinerna är det ingenting du normalt vill göra. Även utvecklare bör överväga en Windowspartition.

Rent tekniskt kan du ansluta den till en Mac också men ingenting kommer att hända. Det finns flera hemmahackade, inofficiella paket som mer eller mindre kunniga entusiaster knackat ihop. Men de riktar sig primärt till erfarna utvecklare och inte slutanvändare.

Ett alternativ är att titta på annan mjukvara i stället. Det finns en hel del enkla varianter som kanske kan hjälpa dig att uppnå det du är på jakt efter. Till exempel kan du kika på Controlair som du hittar gratis .

Programmet använder sig av kameran på din dator för att styra mediaapplikationer såsom Spotify och Itunes. Genom att hålla upp fingrar kan du utan att röra datorn spela upp, pausa och byta låt.

Ett annat program du kan kika på är Keylemon. Det gör till exempel att du automatiskt kan låsa datorn när du lämnar ditt bord. Du kan läsa mer om funktioner och priser på företagets .


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!