Sedan i mars lägger Radio Sweden, Sveriges Radios internationella kanal, ut vissa sändningar som så kallade podcasts. Nu meddelar SR att man avser att göra samma sak med P1 och P3. Man börjar lite smått med vissa utvalda program, men tanken är att utöka med fler program om det visar sig att intresse finns. Det finns dock en del begränsningar. En av de allvarligaste är nog att man inte kommer att kunna erbjuda musiksändningar, på grund av upphovsrättsliga skäl.
Sveriges Radio verkar mer än nöjda med att kunna erbjuda podcasts:

– Jag är mycket glad  över att kunna ge lyssnarna en ny möjlighet att höra sina favoritprogram. P1 är tillsammans med P3 först i den svenska radiobranschen med att erbjuda detta. Vi börjar med Spanarnas skarpsynta framtidsvisioner och Lördagsintervjuns grillningar av makthavare. Vi kommer dessutom att erbjuda P3-programmet Salvas satiriska imitationer som podradio, berättar Hanna Stjärne, programchef för P1.

Podcasting betyder att programmen sparas som ljudfiler och läggs ut för nedladdning via rss-strömmar. Med ett program för podcasting kan man sedan automatiskt hämta ner filerna till sin iPod eller annan musikspelare.