Pebble Time

Häromdagen kom ett rykte om att Pebble ska släppa en modell med färgskärm, och nu har företaget presenterat Pebble Time som mycket riktigt har det. 64 färger närmare bestämt.

Pebble Time stödjer samma appar och urtavlor som de två äldre modellerna, och skärmen är även här så kallat e-paper. Klockan är vattentät och ska ha upp till sju dagars batteritid.

Själva klockan kommer också i tre olika färger – svart, vitt och rött – och det mjuka silikonband som följer med kan bytas mot valfritt armband eftersom dessa följer standarden för armbandsur med 22 millimeter bredd.

Pebble Time gränssnitt

Gränssnittet har gjorts om för att vara mer användbart, och du bläddra nu framåt och bakåt i tiden mellan dåtid (inkomna meddelanden, träningsresultat och så vidare), nutid (klocka och väder), och framtid (möten och andra kommande aktiviteter).

En inbyggd mikrofon gör att du kan skicka snabba röstsvar på inkomna notiser. På Android fungerar det med sms, Google Hangouts, Gmail, Facebook Messenger, Whatsapp och många fler appar, medan IOS-användare är begränsade till bara Gmail än så länge.

Pebble Time har lagts upp som en Kickstarter och ska börja skeppas i maj. Efter 20 minuter hade den redan passerat målet om beställningar för en halv miljon dollar. Det slutgiltiga priset ska bli 199 dollar eller cirka 1 650 kronor plus moms, men de som beställer tidigt får som vanligt rabatt.