Fråga: Spelar det någon roll vilket land jag väljer när jag konfigurerar en ny Ipad? Påverkas inställningar? rems

Svar: Inställningarna för språk och enheter påverkas inte av landsvalet. Det gör däremot Itunes Store. Du ansluts till respektive lands butik och får det urvalet som finns i den regionen.

Det här påverkar en hel del om uppgifterna inte matchar motsvarande uppgifter på ditt kreditkort eller presentkort. Du får helt enkelt inte handla appar, filmer eller annat material med annat än att allt stämmer överens.

Påverkar landsinställningarna något?

När du installerar om din Ipad gäller det att du väljer rätt land. I annat fall kan du få problem med att ladda ner saker från Itunes Store. Även gratisgrejer kan blockeras.

Har du råkat välja fel är det lyckligtvis lätt fixat. Gå till inställningarna och vidare in under Itunes och App Store. Klicka på ditt Apple-id längst upp och välj att visa det när du får frågan.

Logga på och klicka sedan på Land/region. Där kan du se till att uppgifterna blir rätt. Notera att ditt saldo måste vara noll för att du ska få göra ändringen. Har du pengar på hög får du ett felmeddelande istället.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!