Fråga: Jag köpte nyss en ny Ipad Air. Sedan tidigare har jag en Ipad 4 som jag nu inte har någon användning för. Går det att använda den som extern skärm till datorn? Hur gör jag i så fall? desande

Svar: Ja, det går bra att använda en Ipad som extern skärm till din dator. Det fungerar faktiskt både på Mac och Windows. Tricket ligger i att använda en app på surfplattan och ett program på din maskin.

Går det använda iPad som en extern skärm?

Även om du bara har en Ipad kan det vara vettigt att använda den som en extra skärm. Extra yta som är separerad från huvudskärmen gör dig effektivare enligt en del undersökningar.

Det finns mängder av olika alternativ att välja på och även om de är snarlika skiljer de sig något åt. Därför är det svårt att stensäkert rekommendera en given lösning framför alla andra.

Missa inte: Astropad förvandlar din Ipad till en riktig ritplatta för OS X

Den vanligaste lösningen är att koppla ihop enheterna via ett trådlöst nätverk. och är två program som hjälper dig med det. Det här är smidigt om du bara tänkt ha plattan ansluten hemma.

En annan variant är att ansluta Ipad med sladd. Det kan du göra med hjälp av . Du använder samma kabel som du använder normalt. En bra lösning om du vill kunna koppla upp skärmen på resande fot.

Notera att båda alternativen ovan fungerar okej, men inte mer. Uppdateringshastigheten är låg. Därför fungerar det bättre för verktygslådan i Photoshop än för att spela upp högupplöst video.

Om du tänker dig det här som en mer permanent lösning kan du kika på hur du ska koppla ihop enheterna rent fysiskt. är en snygg lösning för stationära datorer och har du lätt med dig till hotellrummet.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!