Många av Apples reklamfilmer och längre marknadsföringsvideor har blivit ikoner som dragit till sig både efterapningar och rena parodier. Här har vi samlat några av de roligaste klippen som driver med Apple-klassikerna.

GLaDOSiri

Apples virtuella assistent Siri fick en hel del kängor från komiker när den först släpptes. En av de roligaste var den här videon där Siris röst har ersatts av den som tillhör GLaDOS, den psykotiska artificiella intelligensen i Portal-spelen. Istället för Siris käcka och hjälpsamma svar får du smått aggressiva svar som dryper av sarkasm.

Ikea Bookbook

Åsynen av diverse Apple-höjdare som sitter i en himmelsvit studio och förklarar hur deras nya mirakulösa produkt ska förändra hela världen tack vare en liten förbättring jämfört med förra årets modell är en guldgruva för komiker. Föga förvånande har de parodierats igen och igen, och en av våra favoriter är Ikeas video från förra året där nya Ikeakatalogen presenteras.

Riktigt långa Iphone 5

När Iphone 5 kom var en av de stora snackisarna att skärmen blev längre men inte bredare, till skillnad från konkurrenterna som satsade på skärmar som helt enkelt var större i båra ledderna. Den här videon tar i lite mer och visar en Iphone 5 som är ”18% tunnare och 795% längre”. Den skickar skrollning till historien och du kan ta panoramabilder med en bildruta (kamerans sensor är tydligen också mer avlång). Bonus för lightsaber-appen.

Den bannlysta filmen

Youtubekanalen JLE har gjort en hel del träffsäkra Apple-parodier genom åren, och det här är en av dem. Jony Five radar upp (lite för många) fantastiska adjektiv som beskriver nya produkter, medan Rob Mansfield sköter kameran och blir allt mer deprimerad. Av alla parodier är dessa kanske de mest finslipade.

Apple Watch

Apples klocka har inte ens släppts än och redan finns flera filmer som driver med den. I den här videon ser vi återigen den välbekanta vita bakgrunden, och klockan själv som snurrar försiktigt i luften. ”Visar den tid? Ja! Måste du ladda den varje natt? Ja, precis som ett vanligt armbandsur.” Många av funktionerna får sitt, och till sist slutklämmen: ”Du bad egentligen inte om den... så här har du.”

iDiots

Den här kortfilmen ligger flera snäpp över andra Apple-parodier i teknisk kvalitet. Horder av röda robotar köar för att få en ny ”Idiot 4”, som de sedan använder för att ta foton, titta på katter, chatta och låtsaspiska med. Sedan kommer en stor elak robot och saboterar Idioterna. Men räddningen kommer...

Sombersby Cider

Öppnandet av Apple-butiker på dagen då en ny Iphone släpps är något även vanliga dagstidningar numera skriver om. De långa köerna, de överentusiastiska butiksanställda – kort sagt hela cirkusen. Somersby Cider tog det här scenariot och gjorde en egen variant med en riktig äppelbutik.

Nokias ”don’t fight”-video

Grupptillhörighet har varit viktigt bland teknikfantaster i många år. På 80-talet bråkade skolbarn om vilket som var bäst av Commodore 64 och Atari, och trettio år senare bråkar samma personer på internet om vilka mobilanvändare som är de dummaste och mest hjärntvättade. Nokia utnyttjade detta beteende i en reklam för sina mobiler med Windows, där Android- och Iphoneanvändare brakar samman på ett bröllop.

Samsungs Note-reklam

Samsung missar aldrig en chans att trycka till Apple. Det här var en av de första reklamfilmerna företaget gjorde som driver med Apple och Iphone. En skock apatiska Iphone-användare köar för en ny modell när en av dem får syn på någon som använder en Galaxy Note, och plötsligt blir det fest.

Macbook Wheel

Här har satirtidningen The Onion gjort sitt bästa för att skoja om Apples minimalism. I filmen har Apple släppt en ny Macbook som saknar tangentbord och istället har ett klickhjul precis som på Ipod. ”Allt är bara några hundra klick borta,” skryter den Apple-anställde om den revolutionerande produkten.

Mactini

BBC 2 visade den här filmen som en del i Peter Serafinowicz Shows julspecial 2008. I videon introduceras vi för Mactini, världens minsta dator någonsin.

Du kanske även gillar: