Många använder sin Iphone och Ipad till det mesta, från slösurfning och mejl till att lyssna på radio, se på playtjänster och allt möjligt annat.

En hake är att den lilla skärmen ibland inte räcker till, och då är det praktiskt att snabbt och enkelt kunna koppla in din Iphone eller Ipad i tv:n.

Det är väldigt enkelt och det finns flera olika sätt att göra det på.

Apple TV

1. Skaffa en Apple TV

Apple TV och Airplay gör det nästan hur enkelt som helst att visa innehållet på din Iphone eller Ipad på tv:n.

Du börjar naturligtvis med att skaffa en Apple TV. Du behöver även en hdmi-kabel (det duger med billigast möjliga, förmodligen med kort kabel eftersom den lär stå nära din tv). Koppla in den och gör de första inställningarna. Hur du bär dig åt kan du läsa mer om här: Kom igång med Apple TV - och lös strul och problem

När du väl har din Apple TV ansluten och allt fungerar som det ska kan du ansluta din Iphone eller Ipad genom att svepa uppåt från botten av skärmen för att ta fram Kontrollcenter, och sedan trycka på Airplay och välja Apple TV från listan över Airplay-mottagare.


     

Apple TV med Airplay
Med Airplay och en Apple TV kan du göra mer än bara visa bilden från din Iphone eller Ipad – till exempel spela spel med plattan som handkontroll.

Om Airplay inte dyker upp i Kontrollcenter eller om Apple TV inte finns i listan bör du först kontrollera att båda enheterna är anslutna till samma trådlösa nätverk, vilket är en förutsättning. Det gamla universalknepet att stänga av och starta om båda enheterna bör göra susen.

I Kontrollcenter får du även välja om du vill aktivera skärmdubblering eller inte. Med skärmdubblering skickas hela bilden från din IOS-enhet till tv:n. Utan skärmdelning skickas bara video, musik och annat material som delas via Airplay. Det fungerar för att visa en film du har i Apples videoapp, men inte i alla tredjepartsappar.

Om du inte har en Apple TV men antingen har en dator kopplad till tv:n eller nöjer dig med att visa bilden från Iphone eller Ipad på din datorskärm finns det en lösning för det också. Ett program som Airserver gör din dator till en Airplaymottagare, och det finns till både OS X och Windows.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning