Använd Airparrot när Macen inte klarar Airplay

Airparrot är ett program som också kan dela skärmen (eller bara ett programfönster) till Apple TV. Skillnaden mot Airplay är att det finns fler funktioner, att det fungerar oavsett vilken Mac du har så länge den är snabb nog, att du även kan dela till Chromecast, och att det finns en Windowsversion så att du kan strömma din pc till Apple TV lika lätt som Macen.

Strömma Iphone eller Ipad till Apple TV

Att dela skärmen på en Iphone eller Ipad med Apple TV fungerar ungefär som på Macen. På IOS sveper du uppåt från botten av skärmen för att öppna kontrollcenter där du aktiverar Airplay.

Även på IOS kan du välja mellan att spegla skärmen eller att strömma uppspelat innehåll. Skillnaden är att du inte kan använda skärmen på samtidigt om du speglar den, och att den alltid ligger i porträttläge vilket kan göra bilden ganska liten.

Du kan nu öppna Safari och surfa loss på tv:n med Iphone eller Ipad som fjärrkontroll, men upplevelsen är inte direkt perfekt. Här kommer tredjepartsappar dock till din undsättning.

Airweb


Använd en app för bättre resultat

Airweb är en app som kostar 20 kronor och förvandlar din Ipryl till ett tangentbord och en styrplatta med vilka du surfar på nätet direkt på tv:n. Airplay utnyttjas maximalt genom att fylla hela tv:n med den aktuella webbplatsen, och all navigering görs på din Iphone eller Ipad. Du styr med gester och kan skriva in webbadresser med det vanliga tangentbordet.

Airbrowser

På grund av hur Airplay fungerar kan du inte visa vilket videoinnehåll på webben som helst, utan en viss sajt måste stödja funktionen. Däremot fungerar det utmärkt att läsa nyheter, kolla Facebook, shoppa och allt annat du kan tänkas göra med en vanlig webbläsare.

Om Airplay krånglar

Airplay är fantastiskt – när det fungerar. Om du plötsligt stöter på problem med en fungerande strömning, är omstart av dator och Apple TV lösningen i 9 fall av 10. Vår erfarenhet är att det ofta ställer till bekymmer när vi växlar mellan flera olika enheter som airplayar till samma Apple TV. Men klassisk omstart löser som sagt de flesta bekymmer.

Apple TV 32GB (4th Generation) Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 1540 kr