Vare sig du tycker Apples tangentbord är väl kostsamma, eller om du helt enkelt inte tycker att de passar, finns det många alternativ. Nu kan du visserligen använda vilket tangentbord som helst, men det är bra irriterande i längden när det står fel på knapparna, och snabbknapparna inte är utmärkta. Av samma anledning har vi naturligtvis haft som krav att tangentborden har nordisk tangentlayout.

Läs även: Så använder du pc-tangentbord med Mac

Apple Magic keyboard med numerisk del
Foto: Apple Apple Magic keyboard med numerisk del.

Apple Magic Keyboard med numerisk del

Det mindre tangentbordet är det vi ofta ser andra använda, men använder du det mest på kontoret är det praktiskt med den här fullstora modellen. Inmatning av siffror går helt enkelt exponentiellt snabbare. Vill du ha det med dig kanske du ändå föredrar den mer kompakta modellen och då kan du spara 200 kronor. Laddas med usb-c till lightning-kabel och batteriet räcker en månad.

Pris: Från 1 295 kronor på Prisjakt

Apple Magic keyboard med Touch ID
Foto: AppleApple Magic keyboard med Touch ID.

Apple Magic Keyboard med Touch ID

Har du någon av de nya Macarna med Apples M1-systemkretsar? Vare sig det är den färggranna Imac eller den kompakta Mac Mini, kan du logga in med fingeravtryck. Och detta är tangentbords-modellen som har avläsaren praktiskt placerad högst upp till höger. Varför den höjer priset med 600 (!) kronor är däremot oklart. Finns även med numeriskt tangentbord för 400 kronor extra.

Pris: Från 1 609 kronor på Prisjakt

Deltaco TB-402
Foto: Deltaco Deltaco TB-402.

Tjusigt tangentbord från Deltaco

Det vore synd att säga att Deltaco är duktiga på att ge sina produkter sexiga namn. Vilket är synd för detta verkar faktiskt vara ett helt okej tangentbord gjort av tjusig aluminium. Trådlös bluetooth 3.0-anslutning med 10 meters räckvidd. Tangenterna har scissor-brytare och Deltaco lämnar fem års garanti. Det har till och med samma fiffiga lösning som Logitech där du kan byta mellan tre parkopplade datorer.

Pris: 449 kronor hos Iphonebutiken

Kanex MultiSync premium slim keyboard
Foto: Kanex Kanex Multisync Premium Slim Keyboard.

Bakgrundsbelyst från Kanex

Även Kanex tangentbord kan byta mellan olika enheter, vilket de förvirrande nog kallar Multisync. Bakgrundsbelysta tangenter är skönt i svag belysning och alla de bekanta snabbknapparna finns där. När vi testade det gav vi beröm för kvalitetskänslan och den sköna känslan i tangenterna. Batteriet räcker i generösa sex månader. Däremot undrar vi varför i hela friden det laddas med micro-usb.
Läs vårt test av Kanex MultiSync Premium Slim Keyboard

Pris: 799 kronor hos Proshop

Keychron K2 wireless mechanical keyboard V2
Foto: KeychronKeychron K2.

Trådlöst och blinkande

Om du hatar dina kolleger och vill störa med slamrande tangenter och discolampor är K2 tangentbordet för dig. Det är dock trådlöst, även om du kan köra med sladd. Du kan också byta mellan tre anslutna enheter. Vi gillade även batteritiden i vårt test. Denna uppdaterade modell har en bekvämare ram, caps lock-lampa och bluetooth 5.1-anslutning.

Läs vårt test av Keychron K2 Wireless Mechanical Keyboard

Pris: 759 kronor hos Proshop

Logitech K380
Foto: Logitech Logitech K380.

Imponerande batteritid

Ett gulligt litet rundat tangenbord gjort för dig i farten som använder många olika enheter. Logitech menar att det passar för allt från Windows och MacOS till Ipad OS, Chrome OS, Android, IOS eller Apple TV. Tre kan vara parkopplade och du växlar med en tangenttryckning. Finns i rosa, vitt eller svart för att passa din stil. Batteritiden uppges till imponerande två år(!).

Pris: Från 414 kronor på Prisjakt

Logitech MX Keys för Mac
Foto: Logitech Logitech MX Keys för Mac.

Snyggt med rätta känslan

Ett mer solitt och i vissas ögon minst lika stilfullt tangentbord än Apples, som dessutom är skönare att skriva på i längden. Naturligtvis finns alla snabbtangenter vi förväntar oss och allt kan anpassas med inställningsprogrammet. Även här kan du enkelt byta mellan tre anslutna enheter. Bakgrundsbelysning är trevligt, men drar ner batteritiden till endast 10 dagar jämfört med 5 månader utan.

Läs vårt test av Logitech MX Keys för Mac

Pris: Från 1 110 kronor på Prisjakt

Satechi X3
Foto: Satechi Satechi X3.

Tufft och slimmat i aluminium

Med X3-modellen verkar Satechi ha velat skapa ett bra mellanting mellan Logitechs stil och Apples smäckerhet. Det har samma tuffa aluminumstil som MX Keys men är bara hälften så tjockt. Det har numeriskt tangentbord, alla förväntade snabbknappar och bakgrundsbelysning. Liksom med Logitechs så påverkas dock batteritiden kraftigt av bakgrundsbelysningen, så det anges till mellan 10 och 144 timmar.

Pris: 899 kronor på Lifestylestore

Targus KB55 Multi-platform Bluetooth keyboard
Foto: Targus Targus KB55 Multi-platform Bluetooth Keyboard.

Bluetooth-tangentbord med trevlig prislapp 

Med ett brett utbud av resevänliga tillbehör är det inte förvånande att Targus även har kompakta tangentbord. Detta bluetooth-tangentbord har en omkopplare för att passa Windows, Mac/IOS eller Android och har tillräckligt bra märkning av knapparna. Scissor-switch-tangenter gör det bekvämt att skriva på. Drivs udda nog av AAA-batterier. Tokbilligt!
Pris: Från 169 kronor på Prisjakt

Trust Nado wireless bluetooth keyboard
Foto: Trust Trust Nado Wireless Bluetooth Keyboard.

Budget från Trust

Det är inte utan att vi börjar undra om det står fel pris på det här tangentbordet från budget-tillverkaren Trust. För det ser helt okej ut, det är tunt, har bluetooth-anslutning och de funktionsknappar som det ska ha. Det kan även, liksom Targus-tangenbordet, växla mellan Windows, Mac/IOS och Android. Det som avslöjar att det är billigare är att även Nado drivs med AAA-batterier.
Pris: Från 202 kronor på Prisjakt

Läs också! Ställ datorn snyggt! 7 intressanta datorställ till Macen