Apples budord nr 1

1:Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig.

Apples tolkning:
Du skall inga andra modeller hava vid sidan av Apples.
Apple ser till att det blir så genom att låsa in dig i systemet och deras så kallade eko-system. Hårdvaran du investerat i, iCloud och App Store gör det svårare att en dag konvertera till en annan religion.

Apples budord nr 2

2:Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn.

Apples tolkning:
Du skall inte missbruka Steve Jobs, din guds företagsnamn Apple, ty Jobs kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
Du snor helt enkelt inte Apples logotype ostraffad och du du glömmer inte kvar en iPhone-prototyp på bardisken utan att få en rejäl tillsägelse.

Apples budord nr 3

3:Tänk på vilodagen så att du helgar den.

Apples tolkning:
Tänk på dagen när det är Apple-event, så att du helgar den.
Ja, det måste du göra, du får aldrig missa en keynote. Du måste poppa popcorn, ta fram din Apple TV, surfa in på MacWorlds sajt och sen sitta och chatta till förbannelse. Helst ska du vara vaken hela natten så du hinner analysera polotröjorna du såg på scenen, analysera analytikerna och undersöka vad ”One more thing” kan innebära för din framtid.

Apples budord nr 4

4:Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.

Apples tolkning:
Hedra din fader och din moder, så att du får en iPhone, iPad, iMac, Macbook Pro, Apple Watch, Apple TV, Mac Pro och en Magic Mouse och du må länge leva i det operativsystem som Steve Jobs givit dig.
Det här betyder kort och gott att om du är ung och fortfarande pluggar och bor hemma, så måste du smöra utav bara helskotta för dina föräldrar så att du får loss veckopengar till allt som går att köpa på Apple Store. Plus alla adaptrar som behövs.

Apples budord nr 5

5:Du skall inte dräpa.

Apples tolkning:
 ”Du skall inte ta bort en applikation.
En dag får du U2:s senaste album fast du inte beställt det och sen kan du inte dräpa musiken och få bort den från hårddisken.

Apples budord nr 6

6:Du skall inte begå äktenskapsbrott.

Apples tolkning:
Du skall inte börja prassla med Windows, Google, Samsung eller för mycket med Adobe.
Om du börjar prassla för mycket kan Apple alltid skjuta till en liten uppdatering som gör att något nytt filformat skapas, eller så kan de, precis som med Flash, bara bestämma sig för att det där ska du helt enkelt inte kunna se, göra eller använda dig av.

Apples budord nr 7

7:Du skall inte stjäla.

Apples tolkning:
Du skall inte jailbreaka.
Försök inte bygga en hackintosh eller jailbreaka din telefon. Usch och fy.
Tillbehör som inte bär namnet Apple får gärna ge dig en elstöt eller brinna så du framöver bara vågar köpa dyrare original av laddare. Du ska givetvis inte kunna stjäla din grannes vanliga usb-kabel när du laddar din telefon, utan du måste själv ha en byrå med adaptrar.

Apples budord nr 8

8:Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

Apples tolkning:
Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot dina Apple-produkter.
Du ska förstås inte berätta att en Mac kan hänga sig, att en iPhone kan haka upp sig eller att iCloud inte alltid synkar, ty du är en del av sekten och allting fungerar väldigt bra hela tiden. En badboll är bara positivt för det är glada färger och förknippat med sol och semester och något som studsar mjukt. Final Cut Pro X är jättebra att videoredigera i. Halleluja.

Apples budord nr 9

9:Du skall inte ha begärelse till din nästas hus.

Apples tolkning:
Du ska inte ha begärelse till din nästas iPhone, utan du ska köpa ett exemplar själv.
iPhone 4 och iPad 2 får gärna bli segare med åren så att din köpprocess snabbas upp. Du ska givetvis dela glädjen när andra fått tag i den senaste modellen, och dela den så mycket att hypen blir ett faktum. Jag vill ha. Jag måste ha! Jag ska ha!

Apples budord nr 10

10:Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänarinna, ej heller till något som tillhör din nästa.

Apples tolkning:
Du skall inte ha begär till en Samsung Galaxy, inte heller till deras smartklocka, hörlurar eller appar, inte ens till deras Androidsystem.
Kommentar onödig. Börja nu leva efter de tio budorden. Annars kan något läskigt hända med din dator.

Du kanske också gillar: