Slack beskrivs ofta som en ”chatt-app”, men det är en förenkling som heter duga. Visst kan du chatta i Slack, såväl i öppna kanaler som i dolda definierade grupper, men det är bara stommen. Slack handlar om kommunikation, om att allt hamnar på en plats och inte försvinner i stökiga e-postflöden.

Samlar allt på ett ställe

Slack är så mycket mer än bara en internchatt. Det är en kommunikations-plattform som du kan integrera med andra tjänster i ditt flöde. Slack kan användas för så gott som all intern jobbkommunikation. Det är här vi diskuterar designutkast, för Slack har förstås stöd för bilder, och det är här vi delar kod med varandra, för du kan ladda upp snippets. Det är också här vi hittar allt det där vi vet att vi pratade om för flera veckor sedan. Saker som hade varit tuffa att hitta i mejlarkivet men som Slacks kraftfulla sökmotor hittar.


Integrationerna tar det hela ännu längre genom att ge tillgång till Dropbox eller Google Drive för alla, eller för den delen genom att pinga till med ett meddelande när någon twittrar till ett angivet konto. När vi jobbar med webbutveckling och versionshanterar vår kod i Bitbucket har vi förstås en kanal som samlar alla commits. Där kan det vara kul att kika lite då och då för att se vad alla gör.

Slack finns överallt

Bäst av allt är att Slack finns där du är. Det låter som en reklamslogan, men för en gångs skull är det faktiskt sant. Förutom OS X-programmet finns en ypperlig webbklient, faktiskt närmast identisk med programmet. Perfekt om du råkar sitta vid en Windows-burk och vill prata med dina medarbetare, och om du sitter fast med Windows på jobbet finns även en klient till det systemet. Även IOS-appen är utmärkt, också snarlik sina syskon och väldigt lättanvänd.


Så vad kostar då det här undret? Det är gratis, i alla fall tills du behöver lite mer av allt. Möjligheten att söka på äldre innehåll betyder att du behöver börja betala en slant per användare och är ni ett större team drar pengarna i väg rätt snabbt. Inte hutlöst mycket, men väl så att det ska kännas. Om det är värt pengarna eller ej är upp till var och en, du kan nämligen köra gratis hur länge du vill.

Sammanfattat

Slack är en väldigt bra tjänst som är försedd med bra appar till såväl OS X som IOS. Om det kniper fungerar också vilken modern webbläsare som helst. Med sina integrationer och möjligheten till öppna kanaler, stängda grupper och privata konversationer har Slack tagit förstaplatsen bland internkommunikationstjänster.

Produkt: Slack
Funktion: Kommunikationstjänst
Pris: Gratis, med premiumtillval
Version: 1.0.2
Länk: 
Tillverkare: Slack Technologies


Snabb och stabil kommunikationsplattform
Snarlik upplevelse på OS X, IOS och i webbläsaren
Gott om integrationer


Priset sticker i väg om ni är många och vill ha full sökmöjlighet
Ibland hänger inte läst-markeringarna med i svängarna
Fler integreringar hade förstås varit kul …

Betyg: 5 av 5

Fakta

Slackbot heter en ”bot” i Slack. Den beter sig som en användare och berättar för dig vad som händer. Att du arkiverar en kanal exempelvis, eller genom att skicka en påminnelse som du bett om. Slackbot kan faktiskt göra en hel del, och du kan skapa små integrationer som gör att Slackbot skickar meddelanden när vissa premisser uppfylls. Roligt och användbart, och ett trevligt inslag i Slack.