Fråga: Vet ni om det är någon ny Apple TV på gång? Eller ska jag köpa den som finns i dag? thrandor

Svar: Det här är den eviga frågan: köpa nu eller vänta tills nästa version kommer. Tyvärr är svaret alltid detsamma: handla när du behöver eller vill ha produkten. Det kommer alltid att dyka upp nytt. Och att en ny modell börjar säljas gör inte den gamla sämre.

Att vänta på nästa generation kan vara frustrerande. I vissa fall tar det flera år innan någonting nytt kommer, till exempel senaste Mac mini.

Just Apple TV är ett lysande exempel på det här. Den lilla lådan har inte uppdaterats särskilt ofta. Den aktuella versionen har hängt med sedan mars 2012. Alltså nästan tre år.

Missa inte vår köpguide för Apples samtliga produkter!

Om du funderade på en Apple TV tidigt 2013 och bestämde dig för att vänta på nästa version skulle du alltså varit utan i två år. Och då ska sägas att skillnaden mellan version 2 och version 3 var minimal.

Vidare kan du inte veta säkert att Apple TV någonsin kommer att uppdateras i dagens format. Många rykten de senaste åren har handlat om att produkten kommer att förändras totalt. Det känns extra sannolikt nu med tanke på att Google Chromecast och Amazon Fire TV sett till att mediepinnar är i princip gratis.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!