De senaste dagarna har det förekommit flera rapporter om böjda exemplar av iPhone 6 Plus. Om mobiltelefonen stoppas i bakfickan och du sätter dig på den är det kanske inte så konstigt att den kan böjas, men vissa användare hävdar att de enbart har haft den i framfickan och ändå har den böjts.

Lewis Hilsenteger på Unbox Therapy valde att titta närmare på saken och utsatte sitt eget exemplar av iPhone 6 Plus för ett böjningstest. Resultatet ser ni i nedanstående filmklipp:

Som synes är det fullt möjligt att böja mobilen utan att använda sig av allt för mycket kraft, något som troligtvis hänger samman med att det är en stor, tunn mobil med ett skal av aluminium.

Å andra sidan har Lewis Hilsenteger gjort ett liknande test med jämnstora Samsung Galaxy Note 3 och där krävs det betydligt mer kraft för att böja mobilen:

Det kan vara på sin plats att påpeka att liknande larm har förekommit efter lanseringen av tidigare iPhonemodeller, men med tiden har det visat sig vara väldigt få användare som har drabbats av "bendgate" i praktiken.

I dagsläget kan vi inte säga säkert hur stort det här problemet verkligen är. Det bästa rådet än så länge för dig som tänker skaffa en iPhone 6 Plus är att se till att du har gott om plats i dina fickor. Annars är kanske iPhone 6 ett bättre val.