För 28 år sedan kom svenska MacWorld ut med sin första utgåva. MacWorld har varit med under Apples förvandling från underdogföretag, där vi som körde Macintosh var de udda fåglarna, till det trendsättande stekheta företag de är i dag och till en it-värld där en Applepryl finns i nästan var kvinnas och mans hand (och snart runt handleden!).

MacWorld har i dag fler läsare än någonsin – men allt färre finns med oss i pappersform. Ni vill läsa oss digitalt, på er iPad eller Mac, inte på papper. Och självfallet vill vi finnas där ni är, utnyttja de sätt som vi i dag kan kommunicera med er på, sätt som vi knappt vågade drömma om när vi startade tidningen 1986.

- Vi har sedan i somras arbetat hårt med vårt nya digitalmagasins layout. Det är anpassat till läsning på surfplatta och tanken är att ni inte ska behöva sitta och zooma in och ut utan bekvämt kunna läsa sidorna som de är, säger chefredaktör Anna Müller.

Ni MacWorld-läsare kommer att få en spännande höst! Vi kommer att kunna erbjuda nya, härliga förmåner i vår kundklubb och bevakningen av Apple blir vassare än någonsin.

- En fråga som ofta dyker upp i samband med sådana här förändringar, är ifall vi kommer att skära ned på personal. Svaret är ett rungande nej! Tvärtom, det här är en satsning framåt. Och det kommer ni läsare att märka! säger Anna Müller.

MacWorlds art director sedan många år, Christian Sabe, har varit ansvarig för den nya formen.
- Christian kan MacWorlds formspråk som sin egen ficka och har tillsammans med redaktionen sett till att läsarna ska känna sig som hemma trots att mycket är omgjort, säger chefredaktör Anna Müller.

Här är några exempel på hur magasinet anpassats och gjorts mer iPadvänlig:

En klassisk testsida i gamla layouten. 


Så här blir det i nya layouten.


Det som på papper är enkelt och trevligt att läsa, blir för smått och plottrigt i iPad. Här en tipsartikel från nummer 8 i år.

Digitala magasinet får större textgrad och anpassad layout. Utan att skära ned på innehåll på något sätt ser vi till att det blir lättare att ta till sig.


Våra listor såg ut så här i klassiska papperstidningen …


… men har blivit större och tydligare i digitalformen. 

I vår app kommer den interaktiva varianten av magasinet att finnas, med filmer, ljud, bildspel och smarta länkningar mellan sidor i tidningen.

Du som är prenumerant idag måste själv gå in och aktivera din digitala prenumeration. Som en välkomstgåva in i digtala världen plussar vi på era abonnemang med tre extra nummer. Får du bekymmer någonstans på vägen så tveka inte att höra av dig till oss.

På får du svar på dina frågor och läser allt om hur:

  • Du som befintlig prenumerant aktiverar din digitala prenumeration
  • Du startar en ny digital prenumeration
  • Du köper lösnummer 

Har du frågor, funderingar, tips, idéer? Hör gärna av dig till MacWorlds chefredaktör på anna.muller@idg.se

Vi ses !!!