De senaste månaderna har vi kunnat ta del av åtskilliga rykten kring iPhone 6 och många av dem visade sig stämma med verkligheten. Sålunda fick vi se skärmar på 4,7 respektive 5,5 tum, samt stöd för bland annat nfc och 802.11ac.

En sak som däremot inte visade sig stämma var påståendet att Apple skulle satsa på reptåligt safirglas i stället för Gorilla Glass.

Om vi får lov att tro den amerikanske analytikern Matt Margolis ska safirglas ha varit aktuellt in i det sista, men på grund av produktionsproblem hade Apple inget annat val än att hålla fast vid Gorilla Glass ett tag till.

Safirglas

Så sent som den 5 augusti lät GT Advanced Technologies meddela att omsättningen för 2014 skulle bli 100 miljoner dollar lägre än väntat, något som nu kopplas till avsaknaden av safirglas i de nya iPhonemodellerna.

Matt Margolis är övertygad om att problemen kommer att åtgärdas i god tid innan efterföljarna till iPhone 6 och iPhone 6 Plus släpps om drygt ett år.

I sammanhanget kan det vara värt att påpeka att glaset i Apple Watch faktiskt är av safir, något som klart och tydligt framgick av tisdagens förhandsvisning.