Apples event är nu över och det här är vad vi bjöds på under kvällen.

Nya mobiltelefoner: iPhone 6 med en skärm på 4,7 tum och iPhone 6 Plus med en skärm på 5,5 tum. Båda modellerna är tunnare än sina föregångare.

På insidan återfinns den nya A8-processorn som erbjuder upp till 50 procent snabbare grafik än föregångaren A7.

Vi fick även se en ny rörelseprocessor kallad M8. Med hjälp av denna kommer vi bland annat att kunna mäta lufttryck och se hur långt vi har sprungit.

Vad gäller de inbyggda kamerorna erbjuds en hel del förbättringar, men inte fler megapixlar. Både iPhone 6 och iPhone 6 Plus får bildstabilisering, men endast den sistnämnda får den optiska varianten.

De svenska priserna för iPhone 6 landar på mellan 6 395 kronor och 8 395 kronor, medan iPhone 6 Plus kostar en tusenlapp mer. Lagringsutrymmet ligger på 16, 64 eller 128 gigabyte.


Nya Iphone-modeller.

Den andra stora nyheten var ett smart armbandsur med namnet Apple Watch. Klockan baseras på iOS, något som gör det möjligt att köra appar.

Du kan välja mellan en lång rad olika utseenden på Apple Watch. Det finns sex olika armband och spännen, till det kommer möjligheten att ändra urtavla.

På den tekniska sidan kan nämnas att skärmen är tryckkänslig, till exempel känner den skillnad på en snabb ”knackning” och ett långsammare tryck. Till det kommer en lång rad sensorer som kan mäta dina rörelser och hålla koll på pulsen.

Apple Watch
Apple Watch.

En nyhet som gäller både iPhone 6, iPhone 6 Plus och Apple Watch är Apple Pay, en ny mobil betalningslösning. I ett första skede kommer tjänsten dock endast fungera i USA.


Apple Pay.

Avslutningsvis har vi fått veta att skarp version av iOS 8 släpps 17 september, alltså nästa onsdag.