Rykte 1: Ny iPhone med större skärm

Nya modeller av iPhone tror vi starkt på att Apple visar upp på tisdag. Den stora nyheten tros bli större skärmar, något som styrks av en lång rad läckta fotografier och filmklipp de senaste månaderna.

Andra saker som det har ryktats om är reptåligt safirglas, snabb A8-processor, mer lagringsutrymme, nya sensorer, stöd för 802.11ac och optisk bildstabilisering.

Det bör påpekas att även om iPhone 6 visas upp på tisdag kan det dröja ett tag innan den dyker upp i våra butiker. Det finns alltså ingen anledning att börja köa redan nu.

LÄS MER:


Rykte 2: Apple presenterar mobil betalningslösning

Obekräftade uppgifter gör gällande att Apple tänker visa upp en mobil betalningslösning på tisdagens event. Bland annat sägs ett samarbetsavtal ha tecknats med Visa, Mastercard och American Express.

Den enklaste lösningen vore att använda sig av närfältskommunikation (nfc), men det är tänkbart att Apple har en annan lösning på gång.

Möjligtvis kommer det att krävas inbyggd fingeravtrycksläsare (Touch ID), något som i dagsläget endast återfinns i iPhone 5S.

LÄS MER:


Rykte 3: Skarp version av iOS 8

Den nya versionen av iOS har betatestats i flera månader, så nu borde det vara dags för den skarpa versionen.

När det kommer till nyheterna kan nämnas Healthkit, Homekit och stöd för tredjepartstangentbord. Andra nyheter som Handoff, iCloud Drive och Familjedelning kommer även att återfinnas i OS X Yosemite.

Om iOS 8 inte släpps på tisdag kommer vi troligtvis att få ett besked om när det nya systemet släpps.LÄS MER:

Rykte 4: Skarp version av OS X Yosemite

Det vore logiskt om OS X Yosemite släpptes samtidigt som iOS 8, men ska vi tro de senaste ryktena kommer så inte vara fallet.

Yosemite bjuder på många trevliga nyheter, däribland ett uppiffat gränssnitt och möjligheten att skicka sms eller ringa direkt från datorn.

Uppgraderingen till OS X Yosemite är gratis, det enda som krävs är att du har en 64-bitarsprocessor i din Mac och kör OS X 10.6 eller senare.

LÄS MER:


Rykte 5: Nya modeller av iPad

Det är säkerligen så att nya modeller av iPad Air och iPad Mini är under utveckling, men vi tror inte att de kommer visas upp just på tisdag.

När de väl släpps är det troligt att de stora nyheterna blir inbyggd fingeravtrycksläsare (Touch ID) och den nya A8-processorn.

De tre senaste åren har nya modeller av iPad visats upp i oktober och mycket talar för att det blir samma sak i år.

LÄS MER:


Rykte 6: Smarta armbandsuret iWatch

Hittills har vi inte fått se ett enda suddigt fotografi av tänkbara komponenter för ”iWatch”, men allt mer pekar på att produkten faktiskt är under utveckling.

Enligt de senaste ryktena kommer produkten att visas upp på tisdagens event, medan själva säljstarten dröjer till efter årsskiftet.

Om iWatch ser dagens ljus är det troligt att det handlar om ett iOS-baserat armband som hjälper oss att hålla koll på vår hälsa. Huruvida det blir möjligt att installera egna appar eller ej återstår att se.

LÄS MER:


Rykte 7: Ny modell av Apple TV

För några månader sedan var det gott om rykten om nästa generations Apple TV, men på sistone har det varit ganska tyst.

Det många hoppas på är möjligheten att lägga in egna appar och spel, men det tycks som om Apples strategi är att skynda långsamt. Referenser i Apples utvecklarverktyg antyder att det kan bli tal om stöd för den röststyrda assistenten Siri, men då måste en mikrofon byggas in först.

Sannolikheten att en ny modell av Apple TV visas upp just på tisdag får allt som allt betraktas som ganska låg. Om nästa uppdatering inte blir särskilt stor kan det lika väl bli så att Apple TV 4 bara dyker upp på Apple store en dag.

LÄS MER:


Rykte 8: Uppgraderade Macar och bildskärmar

Precis som med iPad och Apple TV tror vi att nya Macar är under utveckling, men att de dröjer ett tag till. Den stora stötestenen här är att Intels energisnåla Broadwell-processorer inte släpps förrän om några månader. Frågan är då varför Apple skulle lansera nya datorer redan nu?

Möjligtvis skulle Apple kunna visa upp en ny modell av Thunderbolt Display med stöd för usb 3 och den nya magsafe-kontakten, men efter mer än tre års väntan har vi nästan gett upp hoppet och vi tror inte att det skulle ske ensamt utan nya Macar samtidigt.

LÄS MER:


MacWorlds liverapportering av eventet startar klockan 18 på tisdag 9 september. Missa inte det.