iPhone 6 kretskort

Under fredagen delade ryska lyxmodifikationsfirman Feld & Volk med sig av nya foton på iPhone 6-komponenter som de ska ha fått tag i från Apples underleverantörer i Kina. Bilderna delades även av Sonny Dickson som flera gånger tidigare har delat bilder som visade sig vara äkta.

Fotona visar framför allt färdigmonterade kretskort från den mindre av två modeller som ryktas komma.

En av de komponenter som kan bekräftas från bilderna är en nfc-krets från NXP. Detta komma kort efter att nya rykten om stöd för nfc för mobila betalningar började spridas.

Lagringsmängden på det kretskort som visas bekräftas också till 16 gigabyte, vilket visserligen kan bero på att det inte är ett produktionsexemplar, men också att Apple fortfarande kommer sälja iPhone med 16 gigabyte i snikmodellen.

Från A8-processorn går det också att utläsa att telefonen har 1 gigabyte arbetsminne, även om fotot inte är helt tydligt och skillnaden mellan 8 och B – vilket står för 1 respektive 2 gigabyte – är liten.

iPhone 6 internminne
Är åttonde tecknet från vänter en 8:a eller ett B? Svårt att avgöra, men vi lutar åt det föregående, vilket innebär 1 gigabyte arbetsminne.