Kretskort iPhone 6

Apple har sagts ha planer på att ge sig in på marknaden för mobila betalningslösningar, men länge sade dessa rykten att företaget inte tänkte använda sig av nfc-tekniken utan istället förlita sig på iTunes Store-konton, en app och kanske bluetooth.

De senaste dagarna har dock flera nya rykten kommit som istället pekar på att nfc trots allt ska byggas in i iPhone och det redan i nya iPhone 6 som förväntas lanseras om ett par veckor.

Wired rapporterar att nfc ska bli en av de ”viktigaste nya funktionerna” i iPhone 6. Läckor av vad som ska vara listor över komponenter och kretsscheman för den nya telefonen verkar innehålla en nfc-krets.

John Gruber, som tidigare medgav att han ”bara skämtade” om att iWatch ska släppas i september, skriver nu:

– Jag har jobbat på ett nytt skämt – om nfc och en ny säker enklav i processorn som kan spara kortuppgifter, så att du kan betala för varor i butiker genom att hålla fram telefonen, men bara en av de nya telefonerna – men ingen verkar förstå mitt sinne för humor.

Huruvida detta är ett förtäckt sätt att avslöja en detalj hans källor verkligen har kännedom om, eller bara är rena spekulationer, är så klart omöjligt för oss att avgöra.