Ladda ner Youtube på Mac

För OS X finns det också flera alternativ, inklusive plugin till olika webbläsare, men vi har valt ett av de enklaste alternativen som är Itubedownloader, ett gratisprogram som du hittar här.

När du har laddat ner programmet och sparat det till Program kan du öppna det, och även här får du ett gränssnitt som påminner om Youtubes officiella. Längst upp till vänster om adressfältet ser du en stor Download-knapp, som du helt enkelt trycker på när du har hittat en video du vill spara.

När du har klickat på Download dyker en dialogruta upp där du får välja var du vill spara den, vad den ska heta och vilken kvalitet du vill ha. Har du en snabb uppkoppling och gott om utrymme på hårddisken väljer du så klart alltid hd720p om det alternativet ges.

Hur lång tid det tar att spara ner en video beror på kvaliteteten, längden och på hur snabb din uppkoppling är, men med tanke på hur smidigt det vanligtvis går att strömma en Youtubevideo medan du tittar på även en medelmåttig uppkoppling i dagens Sverige lär det oftast gå rätt fort.

Itubedownloader är gratis men utvecklaren ber om donationer, så om du finner programmet väldigt användbart rekommenderar vi att skänka en slant som tack och för fortsatt utveckling.