Ladda ner Youtube på Mac

För Mac OS finns det också flera alternativ, både betal- och gratisprogram. Du kan också använda sajter som Savefrom.net, men de renodlade programmen är bättre.

Tidigare rekommenderade vi Itubedownloader, som fortfarande är ett bra alternativ. Det har dock slutat vara gratis. En konkurrent som också är riktigt bra är Downie, som kan lägga en knapp direkt i din webbläsare så att du kan spara videor utan att behöva kopiera adressen eller göra något annat.

Vi har dock en ny favorit för de som vill ha ett gratisprogram och nöjer sig med ett enkelt gränssnitt. Clipgrab finns för såväl Mac som Windows och Linux. Utvecklarna ber om donationer, men programmet har inga begränsningar.

Clipgrab

För att spara en video kan du antingen söka efter videor direkt under Sök-fliken i programmet, eller kopiera länken till videon och klistra in i sökvägen i fliken Nedladdningar. När programmet har läst in videons information kan du välja format och kvalitet innan du laddar ner videon. Du kan till exempel välja att bara spara ljud.

Under Inställningar hittar du till exempel Målsökväg, det vill säga var på hårddisken de sparade klippen ska hamna