Gratisapparna fixar biffen

För aspirerande köttproffs
PS står för Professional Secrets och här får du kunskaper om kött du kanske inte redan hade. Appen kräver registrering med sedan är du i gång och förkovrar dig i kons­ten att välja ut och skaffa dig bra kött att grilla. En app för dig som vill veta mer om kokkonst och i synnerhet om kött.
PS Kött
Gratis •

Marinerat och klart
Tillverkaren av marinader och såser har en app som innehåller riktigt smarriga recept. Dessa innehåller givetvis Caj P:s produkter bland ingredienserna, men det står dig fritt att välja något annat fabrikat eller tillreda själv. Bra receptsamling men tyvärr för få vegetariska anrättningar.
Caj P
Gratis •

Grillrecept för fest eller vardag
Daglighandelskedjans publicistiska del startade redan 1945 med numera legendariska tidningen ICA-Kuriren. De har med andra ord fett med recept på hög. Förutom en mängd bra middagstips med grillen i fokus ska ICA har all heder av att de i appen även serverar över hundra vegetariska recept.
ICA Grilla
Gratis •

Håller reda på grilltiden
Landmann saluför grillar i olika storlekar och prisklasser. I deras Grillappen anger du om du tänker grilla nöt, gris, vilt, lamm, fågel och så vidare. Sedan berättar appen när sagda råvara är färdig att konsumeras på grund av dess innertemperatur. En app för dig som har en uppkopplad stektermometer.
Grillappen
Gratis •

Tidsschema för grillfesten
Den här appen är förvånansvärt användbar, i synnerhet för dig som ordnar en lite större grillfest med flera olika rätter. Du anger först vilka råvaror som ska grillas. Sedan talar appen om för dig i vilken ordning de ska hamna på grillen som ett sekundstyrt schema med inbyggt alarm för när nästa pryl ska på läggas på. Detta för att allt ska bli klart ungefär samtidigt.
Lithells Multitimer
Gratis •

Grillskola med proffskockar
Jonas och Erik Gustavsson är tvillingar och därtill kompetenta kockar. Deras idé är att via korta filmer visa hur du lyckas i köket och vid grillen. Vi gillar särskilt att de tar in andra kockar som koncist förklarar sådant som hur du jobbar med örter eller slänger ihop en falsk bea på under två minuter blankt. Du kan köpa mer innehåll inuti appen.
Look n’ cook
Gratis •

Allt du behöver för grillmiddagen
Mejeriproducenten har en av de fetaste apparna om matlagning på svenska. Över 4 000 recept ryms i appen och även här anmodas du, naturligtvis, att ta med Arlas produkter på inköpslistan. Även om tonvikten inte alls ligger på grillning är Arla Köket en bra källa för allt som gör en bra grillmiddag: efterrätter, såser och sallader, till exempel.
Arla köket
Gratis •

Grönt på grillen
Det är väldigt tunt med appar som tipsar om bra festmat för den som inte käkar kött. Veggie Weekend gör sitt bästa och serverar dig ett gäng smarriga rätter inom ramen för gratisutbudet. Det bästa materialet kommer du emellertid åt genom att köpa till recept på teman inuti appen. Men i väntan på en riktigt bra grill-app för vegos får Veggie Weekend duga så här långt.
Veggie Weekend
Gratis •

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning