Nästa version av OS X döptes till Yosemite efter en känd nationalpark i Kalifornien. Som väntat blir det en plattare och luftigare design. Dessutom har Apple uppdaterat de medföljande programmen, däribland Safari och Mail. I övrigt erbjuds förbättringar av bland annat Notiscenter och sökfunktionen Spotlight. Liksom Mavericks kommer Yosemite att bli en gratis uppgradering.

När det kommer till iOS 8 bjöds vi på många nya funktioner, däribland Quicktype, Tap to Talk och Familjedelning. Dessutom fick vi se en rejäl översyn av den medföljande Bild-appen och ett stort antal nya språk för den röststyrda assistenten Siri.

En glädjande nyhet var att det ska gå enkelt och sömlöst att växla mellan Apples olika prylar, detta oavsett om du har en Mac, iPhone, iPad eller iPod Touch.

En annan trevlig nyhet var iCloud Drive, Apples motsvarighet till Dropbox. Sammanfattningsvis gör lösningen det enklare att komma åt sina filer från olika enheter.

Något som det har ryktats om på sistone är att Apple vill förbättra vår hälsa och göra våra hem smartare. För att åstadkomma detta får utvecklare tillgång till de nya plattformarna Healthkit och Homekit.

Utvecklare kan även se fram emot ett antal förbättringar av App Store och utökade möjligheter för tredjepartsprogram att kommunicera med varandra.

Dessutom presenterade Apple ett helt nytt programmeringsspråk kallat Swift. Bland nyheterna märks bättre hantering av datatyper och möjligheten att skriva funktionsbaserad kod.

Nytt för i år är också att man inte behöver vara utvecklare för att betatesta nya OS X. Vanliga användare kan registrera sig för att få tillgång.

Ett gäng nyheter i iOS 8 var för små för att nämnas under eventet, men tillsammans visar de att även detta är en stor uppdatering.