är Apple släppte OS X Mavericks var det många användare som fann att Mail, det medföljande e-postprogrammet, hade fått en rad oönskade funktioner – framför allt en massa buggar när du använder Googles Gmail.

Efter två punktuppdateringar har Apple hamrat ut många av buggarna och Mail har mer eller mindre återgått till sitt gamla jag. Det är kanske inte världens mest avancerade eller stabila e-postprogram, men många använder det ändå eftersom det har en önskvärd blandning mellan enkelt gränssnitt och kraftfulla funktioner – och den som behöver tillgång till alla gamla mejl oavsett om det finns internetanslutning eller inte kan inte nöja sig med webbmejl.

Tredjepartsutvecklare kan utveckla insticksmoduler till Mail som utökar dess funktionalitet, och det har flera utvecklare sannerligen dragit nytta av. Här är nio exempel som gör arbetet med Mail enklare och snabbare – och i vissa fall ger tillgång till helt nya funktioner.

För att få vissa av dem att fungera måste du först stänga av Mail och köra följande två kommandon i Terminalen:

defaults write com.apple.mail EnableBundles -bool true
defaults write com.apple.mail BundleCompatibilityVersion -string 3


Attachment Tamer
Mail behandlar bifogade filer på sitt eget vis. Dra in tre bilder till ett nytt mejl och alla tre bör dyka upp som infogade bilder. Men dra tre pdf:er och sannolikheten är stor att en av dem visas medan de andra två blir ikoner. Och hur mottagaren ser filerna har du ingen kontroll över. Med Attachment Tamer får du full koll på både inkommande och utgående bifogade filer. Än så länge finns bara en betaversion för Mavericks, men den fungerar ändå bättre än ingenting.

100 kronor,

Cargolifter
På tal om bifogade filer – hur gör du när mottagaren inte kan ta emot lika stora filer som du kan skicka? Eller om du vill skicka rejält stora filer? Du kan själv ladda upp till Dropbox och skapa en delningslänk som du mejlar, eller så köper du Cargolifter. Med insticksprogrammet aktiverat lägger du till filer som vanligt i mejl och sedan fixar den biffen i bakgrunden utan att du behöver lyfta ett finger.

80 kronor,

Devonthink Pro Office Apple Mail plug-in
Devonthink Pro Office är ett databasprogram för att hålla koll på alla filer, framför allt riktat mot mindre företag. Med den medföljande insticksfilen kan du enkelt arkivera mejl till databasen.

975 kronor,

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning