Fråga: När jag ska fylla i min adress någonstans så blir jag tillfrågad om autofyll. Men fel e-postadress visas då. Hur kan jag skifta så att min andra adress visas när jag vill ha autofyll? swedak

Svar: Gissningsvis är det i en webbmiljö du får den här frågan. Det finns ingen central funktion som tar hand om autofyll. Hur du löser problemet beror därför på vilken webbläsare du använder.

Nyttjar du Apples egna program kan du starta Safari och gå till Inställningar. Klicka på fliken Autofyll och sedan på Redigera till höger om Använd info från mitt Kontakter-kort.

Här kan du mata in dina egna uppgifter. Du kan skyffla runt uppgifterna så att de prioriteras i den ordning du önskar. Klicka på Klar och stäng Kontakter för att spara uppgifterna.


Olika webbläsare hanterar autofyll på olika sätt, vilket du oftast kan se någonstans bland inställningarna. Glöm inte att uppgifterna är lättillgängliga även för utomstående.

Om du bytt till Google Chrome börjar du likadant: genom att öppna Inställningar. Du kommer till en lokal webbsida. Klicka på Inställningar till väns­ter, om det inte redan är förvalt.

Längst ner till höger ser du Visa avancerade inställningar. Tryck på den länken för att öppna upp fler möjligheter. En bit ner hittar du funktionen du söker. Klicka på Hantera inställningar för Autofyll.

Gå igenom listan och uppdatera inställningarna så att de stämmer överens med din nya bostadsort. Bara dubbelklicka på en rad för att öppna upp en ruta med detaljer.

Andra webbläsare har sina egna lösningar. Använder du ett mer udda alternativ får du kika runt lite bland inställningarna. Du kommer sannolikt att hitta Autofyll om du tittar noga.


MacWorlds expert Robert Ilijason svarar, med hjälp av våra fantastiska forummedlemmar, på vanliga och kluriga frågor. I MacWorlds forum kan du få hjälp med dina problem och diskutera med andra användare av dina favoritprylar. Registrera dig här!