På lördag är det återigen dags för tiotusentals personer att skriva högskoleprovet, något som ökar chanserna att komma in på önskad utbildning.

Vill du träna inför provet kan vi tipsa om att iHögskoleprov nyligen släpptes i en rejält omarbetad version. Det hela handlar om en app för iPhone och iPad som innehåller 2 400 övningsuppgifter med förklaringar och provstatistik.

Dessutom erbjuds sex kapitel med guider och strategier till de åtta delproven (matematisk problemlösning, kvantitativa jämförelser, kvantitativa resonemang, diagram, tabeller och kartor, ordförståelse, svensk läsförståelse, meningskomplettering och engelsk läsförståelse).

Systemkravet för iHögskoleprov är iOS 6.0 eller senare. Appen kostar 38 kronor och kan laddas ner från App Store. Vill du testa programmet innan köp finns även en begränsad gratisversion att ladda ner.

Missade du att anmäla dig till vårens prov kan vi avslutningsvis påminna om att det kommer en ny chans den 25 oktober. Sista anmälningsdag är 15 september.