Enligt det senaste nyhetsbrevet från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman har Apple bestämt sig för att använda M2-chippet i nästa modell av Mac Mini.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att den nya modellen skulle utrustas med tiokärniga M1 Pro eller M1 Max, men nu tycks dessa chipp vara på väg att fasas ut.

Utöver M2-chipp ryktas det om ny design och stöd för 64 gigabyte arbetsminne. Vidare är det troligt att antalet portar för thunderbolt/usb-c ökas från två till fyra, detta vid sidan av portar för usb-a, ethernet och hdmi. Dessutom kan det bli tal om samma magsafe-lösning som används i den senaste modellen av Imac.

Sedan tidigare har den välkände utvecklaren Steve Troughton-Smith upptäckt referenser i mjukvaran till Studio Display som tyder på att en ny modell av Mac Mini är på gång, men exakt när den släpps är i skrivande stund oklart.

Möjligtvis är tanken att den nya modellen ska ersätta den föråldrade Intel-varianten som fortfarande säljs på Apple Store med en prislapp på 13 495 kronor. I så fall kan den nuvarande M1-modellen säljas ett tag till.