Uppdaterad (2021-08-22)

Ryktet upprepas - ny Mac Mini ÄR på väg

Apple förväntas släppa en ny och kraftigt uppdaterad version av Mac Mini inom de kommande månaderna skriver Bloombergs Mark Gurman i sitt nyhetsbrev Power On, rapporterar Macrumors.

Enligt Gurman ska den kommande Mac Minin ha en ny design och en snabbare M1X-processor likt den som även ryktas dyka upp i nästa Macbook Pro.

Utöver den nya processorn sägs den nya Mac Minin ha fler ingångar och vara mer riktad åt "power users" än de Mac Minis som Apple erbjuder idag.

Uppdaterad (2021-05-25):

Kan bli tunnare - med plexiglas

För en vecka sedan började det ryktas om en ny toppmodell av Mac Mini och nu hävdar teknikprofilen Jon Prosser att han har fått tag på mer information om datorn.

Enligt Prosser ska den nya modellen av Mac Mini vara betydligt tunnare än den nuvarande och ha en ovansida av plexiglas, rapporterar Macrumors.

Vidare sägs det bli tal om samma magsafe-lösning som används i den senaste modellen av Imac. Eventuellt kan det dessutom bli tal om att använda samma sorts färger.

I övrigt ska portarna vara desamma som för den senaste Intel-modellen, det vill säga fyra thunderbolt/usb-c, två usb-a, ethernet och hdmi.

I sammanhanget bör det påpekas att Jon Prosser har haft fel vid flera tillfällen tidigare, så uppgifterna bör tas med en nypa salt.

Tidigare (2021-05-18):

"Maxad Mac Mini i görningen"

Enligt en ny rapport från Bloomberg kan det om några månader vara dags för en ny toppmodell av Mac Mini, Apples minsta dator.

Den nya modellen ska utrustas med en tiokärnig variant av Apples processor och ha stöd för uppemot 64 gigabyte arbetsminne. Dessutom fördubblas antalet portar för thunderbolt/usb-c från två till fyra.

Tanken är att den nya modellen ska ersätta den föråldrade Intel-varianten som fortfarande säljs på Apple Store med en prislapp på 13 495 kronor.