Apple bekräftade i går tidigare rykten kring ett uppköp av det israeliska företaget Primesense. Apples taleskvinna, Kristin Huguet, uppger till Allthingsd att företaget förvärvat Primesense, men ger inte ut några ytterligare detaljer kring affären.

– Apple köper med jämna mellanrum upp mindre teknikföretag, men vi diskuterar generellt sett inte våra planer kring dessa uppköp, säger Kristin Huguet.

Rykten kring affären började cirkulera redan i jul, och så sent som i förra veckan uppgav den israeliska dagstidningen Calcalist att affären är klar. Enligt källor som talat med Allthingsd har Apple betalat cirka 360 miljoner dollar för Primesense, drygt 2,3 miljarder kronor.

Primesense är mest känt för att ligga bakom den 3d-sensor som användes i Microsofts spelkontroll, Kinect. Microsoft använder numera sin egen teknik i Xbox One som gick till försäljning i förra veckan.

Det är okänt i vilka produkter Apple kommer att använda Primesenses teknik, men många analytiker tror att den kan dyka upp i en kommande tv-apparat eller smart klocka. Dessa produkter är dock fortfarande obekräftade.