Redan i somras började det cirkulera rykten om att Apple var intresserat av att köpa upp det israeliska företaget Primesense. Primesense ligger bland annat bakom kameratekniken som används i Microsofts spelkontroll med rörelseigenkänning, Kinect.

Enligt den israeliska dagstidningen Calcalist är affären nu klar och Apple har köpt upp Primesense för 345 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,3 miljarder kronor.

Stämmer uppgifterna är det andra gången Apple köper upp ett israeliskt komponentföretag. I januari 2012 köpte Apple upp minnesföretaget Anobit för 400 miljoner dollar, cirka 2,6 miljarder kronor.

Varken Apple eller Primesense har bekräftat uppgifterna.

Källor som talat med Allthingsd hävdar att Apple är intresserat av Primesense, men affären är inte spikad än och slutpriset kan bli något högre än vad Calcalist rapporterade.

Skulle affären äga rum är det troligt att Apple kommer att använda Primesense teknik i en kommande version av Apple TV, alternativt i Apples påstådda satsning på tv-apparater.

Uppdatering: I ett svar till Business Insider kallar Primesense uppgifterna för ett återvunnet rykte, eftersom att detta är andra gången det ryktas om att Apple ska köpa företaget. De varken förnekar eller bekräftar, men skriver samtidigt att företagets mål är att bygga ett framgångsrikt företag.