I förra veckan lanserade Linkedin en ny tjänst med namnet Intro som gör det möjligt att se avsändarens Linkedin-profil i e-postmeddelanden på iPhone. För att tjänsten ska fungera krävs det att du ger Linkedin-tillgång till din e-posttjänst så att alla e-postmeddelanden lagras på Linkedins servrar.

Linkedin Intro fungerar för närvarande med Gmail, Google Apps, Yahoo, AOL och iCloud.

linkedin intro

Enligt en säkerhetsexpert är Linkedins lösning allt annat än säker och gör det möjligt för hackare att göra så kallade man-in-the-middle-attacker mot ditt e-postkonto.

– Genom att göra information tillgänglig via en tredje part öppnar alltid upp för säkerhetsproblem och är en dröm för hackare, skriver Carl Livitt på säkerhetsföretaget Bishop Fox i ett blogginlägg.

Enligt honom får Linkedin även tillgång till alla dina e-postmeddelanden då de lagras på Linkedins servrar.

Linkedin uppger i sin integritetspolicy att företaget använder sig av krypterade nycklar mellan användarens iPhone och företagets servrar. Det framgår dock inte om e-postmeddelandena som lagras på Linkedins servar också är krypterade.

En taleskvinna för Linkedin uppger till IDG News att företaget har vidtagit noggranna säkerhetsåtgärder för att försäkra användarnas integritet och säkerhet.

Carl Livitt är dock kritisk till tjänsten och hur säker den egentligen är.

– Jag skulle aldrig rekommendera Linkedin Intro till någon av mina kunder, säger Carl Livitt.

IDG News