Jaktdagboken

Om pengar inte är ett problem är det här appen för dig. Här hittar du alla, och då menar vi alla, funktioner du kan tänkas behöva som jägare. Som namnet antyder är grundfunktionen att föra dagbok över observationer, skott, fällda byten, men här finns även väder, vindriktning, temperatur, lufttryck och mycket annat för att du ska få så mycket statistik som möjligt. Via in-app purchase kan du utöka appen med ännu fler funktioner.

Pris: 65 kr
Länk:

A Small Hunt

Om du inte har någon jaktlycka i den verkliga världen kanske du har det i den virtuella. Spelet A Small Hunt är som en version av det klassiska Duck Hunt till Nintendo 8-bit. Du ser dig omkring genom att vinkla telefonen åt olika håll och ska pricka alla änder inom utsatt tid. Spelet är gratis och har en härlig retrokänsla i grafik och ljud.

Pris: gratis
Länk:

Whatsapp

Kommunikation är a och o för säkerheten under jakten, men också för att döda tristessen under ett segt jaktpass. Sms i all ära, men en dedikerad meddelande-app som Whatsapp är både billigare och roligare. Dessutom kan även de som ännu inte är Apple-frälsta få vara med i kommunikationen eftersom Whatsapp även funkar till Android, Blackberry, Windows Phone och till och med Symbian.

Pris: gratis
Länk:

WeHunt

Jägareförbundet har ytterligare en app som lämpar sig för jakt, nämligen WeHunt. Här kan du och kompisarna i jaktlaget se var ni befinner er i realtid och kommunicera via den inbyggda meddelandefunktionen. Dessutom kan du ladda ner kartor från Lantmäteriet för sju kronor per kvadratkilometer, en tjänst som oftast är dyrare då du i regel måste köpa större kartor än så per inköp. Utöver detta finns en hel del smarta funktioner som vädertjänst, jakttabell och jaktnyheter.

Pris: gratis, men en ettårsprenumeration på appens funktioner kostar 95 kronor
Länk: