Här hittar du en nyare guide till att komma igång med Apple TV: Guide: Kom igång med Apple TV - och lös strul och problem

Apple TV sålde inte så bra första året som Apple räknat med. Den förutspådda försäljningssiffran räknades snabbt om från 1,5 miljoner till 1 miljon under första året produkten var ute för försäljning. Varför blev det så? Förväntningarna på Apples produkter är alltid höga. Den här är det kanske helt enkelt inte lika lätt att förstå syftet med. För efter att instruktionsmanualen är genombläddrad sitter vi med vad som till synes är en iPod i tv-skärmen.

Från början hade Apple TV en egen hårddisk och fungerade lite mer som en dator till din tv. I de senare generationerna, två och tre, är hårddisken borttagen, lådan kraftigt förminskad och en strömfunktion har lagts till. Den är alltså mer beroende av dina andra Appleprodukter än tidigare samtidigt som den underlättar avsevärt när du exempelvis vill se din film på tv-skärmen i stället för på datorn.

Apple TV är till för att du enkelt ska kunna strömma mediefiler från dina andra Appleprodukter till din tv. I denna guide visar vi hur produkten fungerar och vad den gör. Faktum är att många frågetecken finns kring den mystiska lådan – vad ska vi egentligen ha den till och varför finns den över huvud taget om vi kan koppla vår dator direkt till tv-skärmen? Det tänker vi svara på här.

Så fungerar Apple TV
När du kopplat in din Apple TV och sitter med fjärrkontrollen redo att köra i gång har du huvudmenyn framför dig. Där finns olika symboler för olika program, eller funktioner, som Apple TV innehåller. Dessa symboler går att ändra ordning på i senare uppdateringar. Det fungerar nästan på samma sätt som på en iPhone eller iPad – markera först symbolen genom att gå till den med fjärrkontrollen.

Därefter håller du in mittknappen tills symbolen börjar skaka. När den gör det kan du välja att flytta den upp, ner eller åt sidorna, vilket du gör genom att klicka åt något av dessa håll. När symbolen hamnat där du vill ha den trycker du på mittknappen igen så slutar den skaka och fastnar. Alla symboler går att flytta på förutom de på översta raden.

Det går även att dölja funktioner i huvudmenyn. Detta görs genom att gå in i Inställningar, sedan Allmänt och vidare till Föräldrakontroll. Därefter skrollar du ner och trycker på funktionerna för att antingen visa eller gömma dem.

För att komma tillbaka till menyn innan, eller hela vägen tillbaka till huvudmenyn, använder du menyknappen som finns på fjärrkontrollen och trycker på den tills du kommer tillbaka dit du vill.

Innehållsförteckning