Solen skiner, du har fått till en fet drive och allt är frid och fröjd. Men när ni närmar er green börjar du svikta. Då halar du fram telefonen och startar Golf Tech Närspel (var är förresten Golf Tech Utspel? Oklart). Här finns en uppsjö hjälpmedel för att förbättra ditt närspel.

Appen består av tre delar. Den första är en samling teknikvideor där golfproffset Per-Ulrik Johansson delar med sig av sina tips. Dessa är i sin tur indelade i putt, chip, bunker och pitch. Totalt finns 36 filmer i appen.


Det finns massor av videor med tillhörande instruktionstexter i appen.

Den andra delen är den mest innovativa. Här kan du spela in dig själv och dina olika slag för att sedan jämföra dem sida vid sida med Per-Ulrik Johansson. Du kan dessutom synkronisera filmerna så att du och Per-Ulrik slår slaget samtidigt. Genom att spela filmen i slow motion eller manuellt skrolla fram filmen kan du i detalj jämföra slagen. Smart!

Den sista delen är en samling övningar för att träna specifika moment. I varje övning kan du räkna poäng och dessa för du in i appen. När du kört övningen några gånger kan du se statistik över hur det har gått.


På vissa håll är gränssnittet lite väl enkelt, men det funkar.

Det ska sägas direkt att Golf Tech Närspel kanske inte är den snyggaste appen i Appstore rent grafiskt, men formen funkar och appen känns lättillgänglig. Här finns mycket innehåll, videorna håller hög klass och bara funktionen att jämföra sin sving med ett proffs gör nog att många golfande iPhone-ägare klickar på köpknappen.

Fakta om Golf Tech Närspel
Pris: 38 kr
Version: 1.0
Plattform: iPhone (testad) och iPad
Länk:
Betyg: