App Store är en riktig framgångssaga och hundratusentals utvecklare har flockat till plattformen. Konkurrensen är stenhård och att tjäna riktiga pengar på butiken anses av många svårare än att göra det på andra plattformar. Men drömmen om en hit lever och nya utvecklare tillkommer hela tiden.

Hur mycket tjänar då apparna i den verkliga toppen? En ny rapport från Distimo visar hur mycket toppapparna i den amerikanska butiken håvar in till sina utvecklare.

För att hamna på den amerikanska top 10-listan över appar med högst intäkter måste en app dra in cirka 315 000 kronor om dagen. En app på plats 50 på samma lista drar in cirka 80 000 kronor.

Plats 10 på listan över mest nerladdade köpappar kräver omkring 4 000 köp om dagen, och för gratisappar är samma siffra hisnande 72 000 nerladdningar. Plats 50 på listan över gratisappar ger 23 000 nerladdningar om dagen.

I rapporten visar Distimo även hur stort försprång utvecklare för iOS App Store har jämfört med på Androids Google Play och Amazon Appstore. För att nå plats 50 på listan över mest inkomstbringande appar på Google Play krävdes under samma period bara 44 000 kronor i dagsintäkter.