När kan jag ladda ned appen?

Office Mobile för iPhone släpptes först i USA, men kommer enligt Microsoft att släppas i ytterligare 135 länder den här veckan. Sverige förväntas bli ett av dessa länder.

Vad kostar det?

office mobile för iphoneSjälva appen är helt gratis att ladda ned, men att använda den kräver att du har en prenumeration på Office 365. En prenumeration på Office 365 Home Premium för privatpersoner kostar 899 kronor per år och då kan du använda alla Office-programmen på upp till fem datorer eller mobila enheter.

Företagsanvändare måste emellertid prenumerera på Office 365 Small Business Premium för att kunna använda Microsofts mobila appar. Det kostar 1 039 kronor per användare och år. Läs mer på Microsofts webbplats.

Vad kan jag göra med appen?

Office Mobile för iPhone låter dig öppna och redigera dokument för Word, Excel och Powerpoint. Du kan även skapa nya dokument för Word och Excel, men inte Powerpoint.

Finns Office Mobile för iPad?

Nej, i nuläget är appen endast optimerad för iPhone. Det går att köra appen på en iPad genom att skala upp den, men Microsoft rekommenderar att du kör Office Web Apps på iPad istället. Företaget har inte nämnt om man kommer släppa en app för iPad senare.

Vilka modeller fungerar appen på?

Förutom kravet på en Office 365-prenumeration kräver Office Mobile iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 eller den femte generationens iPod touch. Du måste även köra iOS 6.1 eller senare.

IDG News

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning